Dezbrăca fetele în pielea goală şi le lovea peste fese. Acuzații șocante împotriva directorului internatului nr. 3 din Capitală!

Directorul internatului nr. 3 din Chişinău a intrat cu totul în bucluc. După ce a fost arestat pentru trafic de copii, tot mai mulţi tineri au fost audiaţi de procurori. O fostă elevă a povestit detalii despre ororile prin care au trecut copiii atunci când se aflau în internat.

separator

„Ne schimbam hainele într-o cameră mică ca să intrăm în duș. Din coridor am auzit cum fetele au început să țipe și să iasă de acolo. M-am gândit că au văzut un șoarece. Când am intrat, l-am văzut pe domnul Igor și am rămas șocată. El stătea și se uita la fete”, a declarat o fostă elevă a internatului.

Elena B., o tânără de 28 de ani, a învăţat în internat timp de şase ani, din 1999 până în 2005. A fost infiată de o familie de americani şi locuiește acum în Statele Unite.

În perioada când se afla în gimnaziu, acolo era şef acelaşi Igor Sandler. Ea povestește că bărbatul obișnuia să-și bată joc de copiii.

„– Lua câte un copil, uneori câte doi sau trei. Îi dezbrăca în pielea goală. Fetele îşi acopereau fesele cu mâinile ca să nu le bată. El lua un fir de la televizor și cureaua sa de piele și le bătea. Se auzea cum le pălmuia. – Era o formă de pedeapsă sau un fel de satisfacție sexuală? – Îşi satisfăcea perversiunile”, mărturiseşte fosta elevă.

Elena susține că și pe timpurile ei, directorul găsea anumite persoane care-i abuzau pe copiii.

„Era pe atunci un sponsor care venea și lua copii în zilele de odihnă. Le făcea cadouri, le cumpăra blugi. Uneori copiii nu reveneau noaptea în internat. Erau luaţi câte cinci minori. Putea să ia doar o fată sau un băiat”, a spus aceasta.

Tânăra mai povestește că era un lucru normal ca elevii neascultători să fie duși la Spitalul de Psihiatrie. În acest fel, administraţia îi pedepsea.

„Intră în cameră un băiețel palid, tremurând, cu lacrimi și muci pe toată fața. A luat farfuria cu terci și a început să înghită. Pur și simplu o înghițea, nu mânca. S-a încleștat în terciul ăla. Copilul venise de la Spitalul de Psihiatrie. Era un copil dificil când l-au dus acolo. Nu ştiu ce au făcut cu el. L-au umplut de medicamente. Era slab şi răcit”, a mărturisit fosta elevă.

Mărturiile elevei au fost anexate la dosarul în care directorul internatului este acuzat de trafic de copiii.

În ultimile săptămâni, au apărut mai mulți absolvenți ai instituţiei de învăţământ, care spun că sunt gata să vorbească despre abuzurile comise de angajaţii gimnaziului.

Dacă va vor fi găsiţi vinovaţi, atât el, cât şi omul de afaceri reținut în acelaşi dosar, riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante