Doi copii au fost bătuți la tabără. Părinții acuză educatorii

Doi copii de zece ani, care se odihneau la o tabără din raionul Glodeni, au fost bătuți, umiliți și amenințați de alţi colegi şi chiar de educatori. Cel puţin aşa susţin părinţii minorilor, care au depus o plângere la poliţie.

separator

Totul a ieșit la iveală acum câteva zile, când unul dintre copii a povestit părinților prin ce a trecut în vacanţă.

„În prima zi totul a fost bine, în a doua zi am văzut cum un băiat a luat niște bomboane străine. El s-a apropiat de mine, m-a înhățat de gât și a început să mă stranguleze. Educatorul râdea în timp ce alt băiat mi-a dat pantalonii jos. Toate fetele au râs de mine”, a spus un copil maltratat.

Băiatul spune că abuzurile au durat pe toată perioada aflării la tabără. „Un băiat a sărit peste mine în timp ce dormeam la prânz și m-a lovit cu genunchii în burtă, apoi în nas. Au rămas vânătăi”, a spus un copil maltratat.

Iar verişorul lui spune că a fost lovit chiar de educatoare. „Educatoarea m-a apucat de gât în timpul unui joc. I-am zis că nu are niciun drept să pună mâna pe mine. Ea mi-a spus însă că: „Eu am dreptul să te omor!”. Pe urmă m-a apucat de mână și a început să mi-o sucească. Mâna mea a fost vânătă”, a spus un copil maltratat.

Educatorii din tabără neagă acuzațiile și spun că în tot acest timp copiii nu s-au adresat la ei cu nicio plângere. Mai mult, ei spun că despre presupusul incident au aflat de pe rețelele de socializare.

Poliţiştiii spun că vor iniția o anchetă în acest caz. În fiecare tură, la tabăra de odihnă „Nadejda” din satul Hâjdieni, raionul Glodeni, se odihnesc peste 250 de copii.

sursa: www,publika.md

alte Articole interesante