Doi oameni au murit și alți 11 au fost răniți în accidente rutiere, noaptea trecută

Opt accidente rutiere s-au produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, soldate cu două persoane decedate și 11 traumatizate, anunță Poliția Republicii Moldova.

separator

Oamenii legii anunță că viteza, neatenția și consumul de alcool înainte de a urca la volan, rămân a fi principalele cauze a accidentelor de pe traseele din țară.

Unul dintre accidente a avut loc la ora 3 noaptea, la ișire din satul Sarata Nouă, raionul Fălești. Un automobil de model „BMW”, condus de un bărbat de 30 de ani, în stare de ebrietate, având viteză excesivă, a derapat de pe carosabil, astfel inversându-se, după care s-a tamponat într-un copac.

În urma impactului, un pasager al automobilului, un bărbat, a decedat pe loc, iar șoferul și o altă pasageră de 23 de ani, s-au ales cu diferite traumatisme.

Un alt accident s-a produs în jurul orei 2 noaptea, pe traseul Ungheni- Chişinău, în apropierea satului Pîrliţa. Un automobil de model ”VW Sharan” , condus de un tânăr de 24 de ani, a tamponat din spate un hipomobil. În urma impactului, căruțașul a fost transportat la spitalul din Ungheni cu diferite traumatisme printre care: contuzie cerebrală, plăgi multiple escoriate în regiunea feţei, comă cerebrală, etc.

Un bărbat cu vârsta aproximativă de 45 de ani, a decedat după ce a fost tamponat aseară, de o mașină. Accidentul s-a produs pe traseul Chișinău- Balți, localitatea Măgdăcești.

Victima a fost lovită la nivelul trecerii pietonale de un automobil de model Kia Sportage, condus de un barbat de 38 de ani.Un accident rutier a avut loc noaptea trecută și în capitală, pe bulevardul Dacia. O șoferiță de 19 ani, aflându-se la volanul unui automobil de model „Ford” nu s-a isprăvit cu ghidajul volanului, astfel s-a inversat. Șoferița s-a ales cu leziuni ușoare.

În acest context, oamenii legii reiterează să promitem că vom:

– reaminti familiei, prietenilor și colegilor să sporească atenția la volan;
– vom conduce cât mai prudent și vom respecta regulile de circulație atât la volan;
– vom conduce cu o viteză care este, în același timp, și legală și sigură;
– nu conducem niciodată sub influența alcoolului sau a medicamentelor ori substanțelor care ne-ar putea afecta siguranța;
– ne asigurăm corespunzător și păstrăm distanța de siguranță în mers;
– purtăm întotdeauna centura de siguranță și avem grijă ca și cei care călătoresc cu noi să o poarte;
– vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur.
Avem încredere în voi că veți înţelege că viaţa voastră şi a celor din jur depinde de cum vă purtați la volan.

alte Articole interesante