Două femei au murit, iar un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Două femei de 36 și respectiv, 45 de ani au murit, iar un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon emanat în urma procesului de fermentare a vinului din beci. Cazul s-a întâmplat în satului Pelinei, din raionul Cahul.

separator

Cele trei persoane au fost depistate în beciul unei case particulare din sat. Sosiți la fața locului, medicii au constat moartea celor două femeI, iar bărbatul în vârstă de 49 de ani care este și stăpânul casei, a fost transportat de urgență la spital. În acest caz, a fost pornită o anchetă, iar circumstanțele producerii incidentului vor fi stabilite de către poliție.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă, beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare. Totodată, când mergeți în beci, este recomandat, să aprindeți o lumânare. Astfel, poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării. Mai mult, este de dorit ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare.

Sursa: dse.md 

alte Articole interesante