Edith Gonzalez, mărturisiri dureroase din lupta cu cancerul

În toamna anului 2016, actrița acuza dureri severe de spate, dar și abdominale. Ea a fost dusă la spital de pe platourile de filmare și a fost operată de urgență, medicii confirmând ceea ce bănuiau: avea cancer.  A fost diagnosticată cu cancer de col, care i se extinsese și la ovare.

separator

Doctorii i-au spus că au descoperit și metastaze și că, din păcate, mai are doar câteva luni de trăit. Însă, celebra actriță nu s-a dat bătură și după o luptă cruntă împotriva acestei afecțiuni devastatoare și multe ședințe de chimioterapie și radioterapie, ea a depășit așteptările mediciilor și a reușit să învingă boala.

Acum a făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare din perioada incredibil de dificilă prin care a trecut. Părul şi pielea şi-au recăpătat strălucirea după ce-au trecut prin multe şedinţe de chimioterapie, iar ea pare să se bucure de viaţă mai mult ca oricând, judecând după fotografiile pe care le posteză pe contul său de Instagram. Totuşi, ea a ales să povestească despre clipele extrem de grele prin care a trecut in timpul bătăliei cu crunta maldie.

„Înainte să intru în sala de operaţie şi înainte să fac PET CT-ul, care scanează corpul pentru a depista tumorile, am făcut câte un filmuleţ pentru fiica mea.” a declarat actriţa în cadrul unui cunoscute emisiuni TV. „M-am întrebat care este ultima imagine pe care aş vrea să o vadă oamenii cu mine, dacă mor în timpul operaţiei… Cu gândul la fiica mea, Constance, m-am filmat în timp ce cântam şi dansam, imaginându-mi că sunt pe plajă!”, a mai spus ea.

Actrita a fost întotdeauna foarte rezervată atunci când a fost vorba de fiica ei, dar, cu toate acestea, ea nu a ezitat să-i mulţumească din inima fetiţei sale: „Când mi s-a spus că am cancer, ea a dormit timp de trei săptămâni la picioarele patului meu. Nu a vrut să mă abandoneze. Este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viaţă.” a mărturisit actriţa în vârstă de 53 de ani.
sursa

Detalii despre incendiul de la liceul ”Liviu Deleanu” din Capitală. Ce a făcut un elev

Primăria Municipiului Chișinău informează cu referire la incidentul de astăzi, 23 aprilie, de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani, unde un elev a dat foc unui caiet.

”Astăzi, la pauză, după lecția a 3-a, aproximativ la ora 11:28, un elev a dat foc la un caiet cu învelitoare, pe holul etajului 3.

Arderea a fost localizată de un profesor, care a intervenit prompt pentru stingerea focului și s-a apelat imediat la 112.

Între timp profesorii au evacuat elevii, conform procedurii.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului, iar la venirea acestora focul era deja stins.

Conform recomandărilor pompierilor, peste 30 de minute, elevii și personalul didactic au revenit la ore.

Actualmente lecțiile se desfășoară conform orarului.

Menționăm că în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.”, anunță municipalitatea.

Incendiul a izbucnit pe data de 5 aprilie. Flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului. Din clădire au fost evacuați circa 1.900 de elevi. Victime nu au fost raportate.

Suspectul în cazul răpirii și uciderii gravidei din Orhei, bănuit într-o altă crimă, cea dublă de la Durlești, din 2011

După cazul tinerei de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, în mediul online au apărut zvonuri precum că principalul suspect în caz ar fi comis și crima de la Durlești din 2011. Atunci, doi tineri au fost găsiți împușcați într-o mașină, pe un câmp, iar ucigașul nu a fost identificat nici până în ziua de astăzi. Cu precizări în acest sens a venit șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu.

„Ca să spunem că există o tangență, o legătură sau că se face suspect este prea mult spus în situația respectivă, dar cu certitudine vă asigur că colegii lucrează pe paliera infracțiunii de la Durlești și, inclusiv, cu anumite elemente pe platforma de lucru pe cazul omorului de la Durlești se vor lua în calcul și de aici pentru a efectuarea anumitor analize. Deci, ca versiune vă pot spune că nimic nu este exclus, absolut toate versiunile sunt în regim de lucru”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, transmite Știri.md

Fiind întrebat dacă mai există șanse ca acea crimă din anul 2011 să fie descoperită și rezolvată, șeful IGP a menționat că ar fi greșit de spus că o astfel de situație va fi lăsată fără examinare. 

„Ea oricând trebuie să fie subiectul examinării și orice nuanță, chestie, cât de neesențială, ea trebuie luată în calcul. Vă asigur că nu se pierde nicio probă, pentru că ele toate sunt toate incluse în cauza penală și toate au un suport juridic, care nu poate fi distrus pur și simplu că a trecut timpul. Da, cu părere de rău, 13 ani este un termen mare, dar istoria a demonstrat că anumite crime pot fi decoperite în timp și într-o perioadă mult mai îndelungată”, a spus șeful IGP. 

De asemenea, acesta a adăugat de circumstanțele noi care apar. Acesta a dat asigurări că versiunile apar în continuare și că dacă nu se mai vorbește despre acest caz, nu înseamnă că de el s-a uitat. 

Cu o reacție în acest sens a venit și fostul procuror general Ivan Diacov. „Multe am văzut și am auzit pe parcursul activității în procuratură”. Potrivit acestuia, nu sunt o excepție și „tâmpeniile” precum că bănuitul în comiterea omorului tinerei însărcinate poate fi bănuit și în comiterea omorurilor din preajma orașului Durlești, comise cu 13-14 ani în urmă. 

„Aberații și tâmpenii! Nu înțeleg de ce, cu ce scop în ditamai general din poliție își permite să vocifereze astfel de mârșevenii Aproximativ două luni în urmă l-am telefonat pe șeful IGP Viorel Cernăuțan pentru a-l informa despre comiterea celor 11 omoruri și tentative de omor în preajma orașului Durlești. A promis că mă va primi în audiență și a mințit. Demnitarul nu cunoaște și nu dorește să cunoască adevărul, dar la microfon, pentru întreg poporul, povestește gogoși”, a punctat Ivan Diacov. 

Crima de la Durleşti a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 2011, când o persoană necunoscută a omorât doi liceeni. Mașina cu corpurile neînsuflețite ale celor doi a fost descoperită în dimineața zilei, la o margine a suburbiei.

Oamenii legii anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu peste 20.000.000 de lei aduși în țară de pasagerii a două curse avia sosite din Moscova

Ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal, anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu peste 20.000.000 lei aduși în țară de pasagerii sosiți luni seara din Moscova, prin curse avia din Erevan și Istanbul.

La sosirea lor în Aeroportul de la Chișinău, aceștia au fost verificați de către inspectorii vamali. Astfel, de la cei 135 de pasageri vizați au fost ridicate a câte $6.000-$9.500, aduși în țară în diferite valute – 1.052.414 dolari americani, 370 de euro și 62.250 ruble rusești – astfel încât fiecare din ei separat să poată introduce în Moldova astfel de sume. Totuși, în baza măsurilor speciale, a fost urmată ipoteza întemeiată privind înfăptuirea acestor acțiuni în beneficiul unei organizații criminale, în scopul introducerii în țară a banilor în sumă totală mai mare de pragul permis de lege, prin repartizarea celor peste 20.000.000 lei în mod fraudulos  pasagerilor sosiți în Moldova preponderent cu cursa avia din Erevan, Armenia. Totodată, au fost ridicate și telefoane mobile, pentru cercetarea lor în cadrul cauzei penale.

Prin urmare, potrivit oamenilor legii, pasagerii majoritari de vârsta a doua, din sudul Moldovei, ar fi fost folosiți în calitate de cărăuși, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani. Suplimentar verificărilor de la Aeroport, în cadrul dosarului au fost desfășurate zeci de percheziții inclusiv în afara Chișinăului, cumulat fiind desfășurate peste 150 de percheziții, în cadrul cărora de asemenea au fost ridicate sume de bani.

Acum, banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor. Ulterior va fi comunicată și informația privind determinarea atribuirii statutelor procesual-penale, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

Părinții se revoltă! Parcurile din Capitală sunt invadate de căpușe
Articolul anterior
Un sat din România a fost inclus pe lista celor mai frumoase din lume
Articolul următor