Elevii din Capitală ar putea să înceapă școala la ora 08:30

Elevii ar putea să înceapă lecţiile cu o jumătate de oră mai târziu. Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport a Primăriei Chişinău intenționează să reducă numărul elevilor care întârzie la ore. Un studiu arată că aproape cinci la sută dintre elevii din Capitală întârzie frecvent, în mare parte din cauza ambuteiajelor.

separator

Cei mai nepunctuali sunt liceenii din sectorul Râşcani. Ponderea acestora depăşeşte nouă la sută. Următorii în topul celor care trec pragul şcolii cu întârziere sunt liceenii din sectorul Centru, în proporţie de şapte la sută.

Şi la Botanica tot cei din clasele mari nu se prea grăbesc la lecţii. Aproape şapte la sută dintre ei nu prind începutul primei ore de curs. Cei mai responsabili, arată cifrele, sunt elevii din sectorul Buiucani, menționează publika.md.

Puţin peste trei la sută dintre cei care întârzie sunt din clasele primare, aproape cinci la sută din ciclul gimnazial şi şase la sută din clasele liceale.

Potrivit Direcţiei Educaţie, din totalul de elevi din Chişinău, peste 32 de mii merg pe jos la şcoală, peste 20 de mii – cu transportul public şi peste 15 mii sunt aduşi de părinţi cu maşina.

În majoritatea şcolilor din Chişinău, lecţii încep în intervalul dintre orele opt şi opt jumătate. De asemenea, există câte o instituţie în care clopoțelul sună la orele 8:45, nouă şi zece.

Pe de altă parte, DGETS atenționează că deplasarea orarului sunetelor va micșora timpul pentru pregătirea temelor pentru acasă. Astfel că decizia încă nu a fost luată.

alte Articole interesante