Emoționant! Persoanele publice de acasă își manifestă susținerea față de copiii cu Sindromul Down, în expoziția fotografică inedită ,,Suntem diferiți, dar la fel!”

Luna Conștientizării Sindromului Down, celebrată în fiecare octombrie, este un prilej de a desființa stereotipurile și concepțiile greșite pe care societatea și le creează față de cei care se nasc cu această suferință. Copiii diagnosticați cu sindromul Down au nevoie de susținere și incluziune socială.

separator

Tocmai din aceste motive, Asociația Obștească „Sunshine” a inițiat un proiect fotografic inedit – o ședință foto comună, cu participarea a 31 de persoane publice de la noi, interpreți, actori, instrumentiști, care și-au dat acordul să le ofere susținere celor cu nevoi speciale și au pozat alături de 31 de copii care suferă de sindromul Down.

Scopul proiectului este de a conștientiza că persoanele diagnosticate cu sindromul Down, deși sunt diferite, sunt la fel ca noi. Pot dărui iubire pură, zâmbete și pace sufletească tuturor acelora care pot să-i accepte și să-i înțeleagă.Expoziția fotografică ,,Suntem diferiți, dar la fel!” a fost expusă în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei a sensibilizat toți vizitatorii. Aceasta va fi deschisă până pe data de 31 octombrie. Mai jos, vă prezentăm mai multe imagini emoționante din cadrul ședinței foto. Copiii s-au bucurat extrem de mult de atenția care le-a fost oferită, iar persoanele publice de la noi și-au manifestat necondiționat susținerea pentru Copiii Soarelui.

,,Sunt atât de adevărați și afectuoși, dar cu regret societatea noastră nu este pregătită încă să îi primească nici pe ei, nici pe alţii cu dizabilităţi. O adevărată nedreptate!”, comunică Galina Tomaș, medicul care a acceptat invitația de a le fi aproape copiilor care au nevoie de fiecare dintre noi.

,,Haideți să fim mai toleranți și să ajutăm acestor suflețele să se integreze, să nu fie respinși, ba dimpotrivă acceptați și călăuziți la justa lor valoare. Pentru că merită din plin și credeți-mă ei știu să se bucure de fiecare clipă la maxim, fără ranchiună și răutate. Ei au nevoie de suportul nostru! Iar dacă vă doriți să ajutați membrii Asociației, să le urmăriți activitatea sau poate chiar să le cereți un sfat, accesați pagina de Facebook A.O Sunshine sau expediați un mesaj pe adresa ala.burlaca@gmail.com. Vă mulțumesc și vă sunt recunoscătoare pentru toate gândurile bune!”, a mai comunicat Galina Tomaș.

Urmăriți, mai jos, momentele emoționante surprinse în cadrul acestui proiect:

alte Articole interesante