Fenomen îngrijorător în China. Industria în care tot mai mulți angajați se sinucid

Stresul legat de ratele la banci, frica de a-și pierde locul de muncă, sancțiunile și condițiile de muncă din fabricile din China pe care le oferă giganții mondiali în domeniul electronicii, contribuie la creșterea numărului de sinucideri în rândul angajaților, informează AFP, preluată de Agerpres.

separator

Economic Rights Institute din Hong Kong, organism care susţine o dezvoltare economică raţională, şi ONG-ul olandez Electronics Watch, care apără drepturile angajaţilor din sector, au cercetat 167 de cazuri de sinucidere, tentative de sinucidere sau ameninţări cu sinuciderea.

Studiul enumeră principalii factori care îi determină pe oameni să comită un gest disperat: superiorii ierarhici care ignoră stresul muncitorilor, sancţiunile disproporţionate pentru abateri disciplinare, prime refuzate sau frica de a-şi pierde locul de muncă într-un context de intensă rotaţie a cadrelor.

„Sinuciderile angajaţilor în sectorul electronicii din China demonstrează că vocile muncitorilor sunt reprimate”, estimează Dimitri Kessler, autorul raportului şi membru al Economic Rights Institute.

Raportul nu menţionează nicio fabrică în mod special. Cu toate acestea, ea evocă un „furnizor F”, lider în subcontractare electronică, lovit în 2010 de un „val de sinucideri”. În acest an, cel puţin 13 angajaţi chinezi ai grupului taiwanez Foxconn, care fabrică produse inclusiv pentru gigantul american Apple – s-au sinucis. Militanţi în dreptul muncii au denunţat ulterior condiţiile de muncă din uzinele întreprinderii.

În sectorul electronic din China sunt angajaţi milioane de muncitori. Uzinele sunt frecvent acuzate de ONG-uri că nu respectă dreptul muncii. Compania Apple a declanşat o anchetă în octombrie după un raport în care unul dintre subcontractorii săi locali era acuzat de angajări forţate în rândul studenţilor, care lucrează „ca nişte roboţi” pentru a asambla ceasuri conectate Apple Watch.

Potrivit unui raport al Electronics Watch datând din 2016, salariaţii din sector muncesc mai mult de 80 de ore pe săptămână, în pofida legislaţiei chineze care limitează la 44 de ore timpul de lucru săptămânal.

sursa

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Surprinzător! Prinţesa Charlotte este copia lui Lady Kitty Spencer, în copilărie. Vezi imaginile
Articolul anterior
Îmbracăte cu stil: Bluze pe care le poți purta atât la birou, cât și la o ieșire în oraș
Articolul următor