Filmul regizorului Dumitru Grosei a fost remarcat la Festivalul Internațional de Film și Muzică din Aubagne, Franța

Filmul de scurt-metraj ,,Today artist, tonight taxist”, Moldova/România, 2018, în regia regizorului moldovean Dumitru Grosei, a fost proiectat pe 21 martie în cadrul competiției oficiale, la secțiunea internațională de scurt-metraj a Festivalului Internațional de Film și Muzică din Aubagne, Franța.

separator
În cadrul festivalului, au participat regizorul Dumitru Grosei și Sergiu Terente, în triplă calitate de: actor principal, compozitor și co-scenarist.
,,Festivalul Internațional de Film și Muzică din Aubagne este unul din cele mai mari din Europa și este dedicat promovării creației cinematografice, dar mai ales a muzicii de film. Scopurile sale principale sunt de a favoriza apariția și promovarea pe plan internațional a noilor talente: punerea la dispoziție a unei platforme internaționale pentru formarea tinerilor regizori, scenariști și compozitori – un loc de sensibilizare și de formare, care să permită o cooperare internațională consolidată”, menționează alternative-cinema.com.
,,Acest festival este deosebit mai ales prin faptul că are o piață mare, unică în Europa și una din cele mai mari din lume, dedicată muzicii de film. Aici, producătorii de film și compozitorii de muzică pentru film, se pot întâlni pentru a pune bazele unei colaborări în domeniu. Anul acesta festivalul a avut mai multe masterclass-uri cu profesioniști în domeniul sunetului și a muzicii de film din Europa. Dar și oaspeți de onoare din Statele Unite, precum Patrick Doyle sau Trevor Jones, compozitori care au lucrat cu regizori importanți ca Brian de Palma, Terrence Malick sau Alan Parker”.

Filmul ,,Today artist, tonight taxist” este despre ultimele ore din viața unui tânăr ratat din Chișinău, care nu este nici rocker, nici șofer de taxi, nici măcar un prieten. În consecință, el face un accident, în care moare cu un client german, care a venit să caute mormântul bunicului său, mort în cel de-al II-lea război mondial.

alte Articole interesante