Fiul lui Arnold Schwarzenegger este obez la 20 ani. Cum arată acesta?

Fiul de 20 de ani al lui Arnold Schwarzenegger arată complet diferit faţă de tatăl său, Arnold Schwarzenegger care, în tinereţe, a fost desemnat Mister Universe.

separator

Christopher (20 de ani) este fiul actorului originar din Austria cu jurnalista Maria Shriver.

Arnold are cinci copii, patru dintre ei cu cea care îi este soţie de peste 30 de ani, iar al cincilea copil a venit pe lume în urma unei aventuri cu menajera. Patrick, Joseph, Katherine şi Christina sunt mai mereu în centrul atenţiei, dar Christopher Schwarzenegger preferă să stea departe de ochii curioşilor, iar apariţiile sale publice sunt cât se poate de rare.

Christopher a fost surprins de fotoreporterii unei publicaţii de peste Ocean zilele trecute, ieşind din maşina personală parcată pe o stradă aglomerată din Los Angeles. Fiul actorului purta o ţinută sport, lejeră, potrivită unei plimbări. Tânărul a pierdut lupta contra kilogramelor, atingând un nivel de obezitate îngrijorător pentru sănătatea sa.

sursa

Alpinistul Oleg Chicu a escaladat vârful Island Peak din Munții Himalaya

Alpinistul Oleg Chicu a povestit despre experiența sa din Nepal. Timp de 16 zile, tânărul a escaladat punctele Everest Base Camp și Island Peak din Munții Himalaya, ajungând la cea mai înaltă altitudine de 6189 m, scrie moldova1.md.

Pe parcursul expediției sale, alpinistul în fiecare zi transmitea prin intermediul rețelelor de socializare fotografii și secvențe video.

A fost foarte fain, o experiență și o lume nouă, înălțimi noi. Nu poți reda în cuvinte ceea ce poți vedea cu ochii atunci când ajungi în Nepal”.

Totodată, Oleg Chicu a explicat că pentru o astfel de expediție trebuie să ai o bună pregătire fizică, mentală și de altitudine.

Această expediție nu este pentru începători în primul rând. Mai întâi, oricum, trebuie să urci anumite vârfuri, să faci ceva peste 4-5 mii ca să te aclimatizezi și să fii pregătit. Or, am întâlnit persoane care au fost evacuate cu elicopterul, inclusiv de la noi din echipă, care au crezut în propriile forțe, dar cu puterea naturii nu poți să te lupți și cu anumite situații în care apar la altitudine”.

Vârful Island Peak (o insulă într-o mare de gheață), numit în nepaleză Imja Tse, a fost escaladat pentru prima oară în 1953 de către Tenzing Norgay, Charles Evans, Alfred Gregory, Charles Wylie și încă 7 sherpa.

Percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la Agenția Rezerve Materiale. Prejudiciul se circa la circa 4 milioane de lei

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai PA efectuează mai multe percheziții la 4 bănuiți, în această dimineață, într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), desfășurate în perioada 2023-2024.

Potrivit materialelor administrate, persoane publice ale ARM sunt bănuite că ar fi favorizat un agent economic în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de tablă profilată în cantitate de 25 000 m2, în sumă totală de 3 712 500 de lei, care depășește suma prevăzută în contract. În conformitate cu  planul de achiziții publice pentru anul 2023, Agenția urma să achiziționeze tablă profilată în valoare de 3 187 500 lei.

Mai mult, știind cu certitudine că specificațiile tehnice ale agentului economic nu corespund specificațiilor tehnice din caietul de sarcini la tabla profilată, bănuiții ar fi acceptat și primit la păstrare 23 de rulouri de tablă profilată – în total 25 000 m2. În asemenea circumstanțe, persoanele publice din cadrul ARM a MAI au prejudiciat statul în sumă de 3 712 500 lei de lei.

În prezent, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. 

În urma perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unei companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate, au fost ridicate contracte de achiziție și alți purtători de informație. De asemenea, a fost sigilată marfa.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în comun cu CNA. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Amintim că pe 3 aprilie 2024, 2 șefi ai Agenției Rezerve Materiale (ARM) a MAI au fost reținuți în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari. Aceștia ar fi favorizat unii agenți economici în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule.

Șor a folosit bătrâniii din Găgăuzia pe post de cărăuși pentru transportarea genților de bani în aeroport

Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați de către ofițerii Inspectoratului Național pentru Integritate, procurorii  Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Serviciului Vamal, în timpul controalelor efectuate la Aeroportul Internațional Chișinău, pe 22 aprilie. Oamenii legii au anunțat pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei în interesul unui grup criminal organizat, scrie evz.ro.

Este vorba despre cetățenii Republicii Moldova, majoritatea vârstnici, care se întorceau de la Moscova, unde au participat la lansarea Blocului „Pobeda/Victorie” al oligarhului fugar Ilan Șor. Aceștia dețineau la ei sume de bani de până la 10 mii de dolari, bani care urmau să fie folosiți ilegal de partidele politice afilitate lui Șor.

Pasagerii din cursa lui Șor transportau bani în  valută

Pe 22 aprilie, la sosirea lor în Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), pasagerii au fost verificați de către inspectorii vamali. Astfel, de la cei 135 de pasageri vizați au fost ridicate sume de bani ce variau între 6.000  -9.500 de dolari, aduși în Republica Moldova în diferite valute – 1.052.414 dolari americani, 3070 de euro și 62.250 ruble rusești. Banii erau astfel împărțiți încât fiecare să poată introduce separat suma de banii până la 10.000 de euro, care este permisă prin lege în Republica Moldova, informează Poliția Republicii Moldova.

Potrivit poliției, în baza măsurilor speciale, a fost urmată ipoteza întemeiată privind înfăptuirea acestor acțiuni în beneficiul unei organizații criminale, în scopul introducerii în țară a banilor în sumă totală mai mare de pragul permis de lege, prin repartizarea celor peste 20 milioane de lei în mod fraudulos pasagerilor sosiți în Republica Moldova preponderent cu cursa avia din Erevan, Armenia.

Totodată, au fost ridicate și telefoane mobile, pentru cercetarea lor în cadrul cauzei penale, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Șor a folosit bătrâniii din Găgăuzia pe post de cărăuși pentru transportarea banilor

Potrivit oamenilor legii, majoritatea pasagerilor erau de vârsta a doua, din localitățile de la sudul Republicii Moldova. Aceștia ar fi fost folosiți în calitate de cărăuși, astfel încât autoritățile moldovene să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani.

„Conform investigațiilor, persoanele care asigurau transportarea banilor beneficiau de recompense de la 300 la 500 de euro. O parte dintre acestea au reușit să treacă înainte de începerea operațiunii și au transmis banii așa-zișilor colectori, fie chiar în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, fie în mijloacele de transport în drum spre casă.

De asemenea, au fost ridicate și alte bunuri. O parte din cărăuși a conlucrat cu autoritățile, așa că ei pot beneficia de schimbarea statutului de bănuit. Cărăușii sunt cetățeni ai Republicii Moldova cu vârstă destul de înaintate. Anterior erau folosite persoane tinere, acum au încercat să folosească vârstnicii pentru a sensibiliza autoritățile. Majoritatea lor erau din Găgăuzia” a declarat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Suplimentar verificărilor de la Aeroport, în cadrul dosarului au fost desfășurate zeci de percheziții inclusiv în afara Chișinăului, cumulat fiind desfășurate peste 150 de percheziții, în cadrul cărora de asemenea au fost ridicate sume de bani.

Acum, banii au fost indisponibilizați și vor fi folosiți în calitate de probă în dosarul penal. Potrivit Poliției Republicii Moldova, acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor. Ulterior va fi comunicată și informația privind determinarea atribuirii statutelor procesual-penale, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

Fiica Elenei Băncilă a împlinit un anișor! Ce petrecere i-au organizat părinții
Articolul anterior
Ce surprize te așteaptă la Festivalul Cucuteni 2018: Flacăra măiestriei
Articolul următor