Fosta amantă a regelui Thailandei a fost umilită în public și alungată din țară

La doar câteva zile de la brutala sa umilire publică, fosta gardă de corp, devenită amanta regelui Thailandei a dispărut cu totul din peisaj. Potrivit unor surse, Sineenat Wongvajirapakdi ar fi fost alungată din țară, urmând să trăiască restul vieții în exil, așa cum au pățit și celelalte trei soții ale regelui Maja Vajiralongkorn, un rege care, la un moment dat, și-a pus câinele șef peste Forțele Aeriene ale Thailandei.

separator
Sineenat Wongvajirapakdi nu a mai fost văzută de o săptămână, când casa regală a anunțat că i-a retras toate titlurile nobiliare și militare, sub acuzația de lipsă de loialitate. Sineenat a fost prima femeie în aproape un secol care a primit titlul de Chao Khun Phra (consoartă regală), pe care regele i l-a acordat în iulie, când monarhul și-a sărbătorit cea de-a 67-a aniversare, scrie libertatea.ro.

Acum, există temeri că fosta asistentă militară de 34 de ani, denumită cu afecțiune Koi de către oamenii din popor, a fost alungată din țară și condamnată la o viață în exil, la fel ca și celelalte trei foste soții ale regelui Vajiralongkorn.

Sineenat a fost acuzată de acțiuni împotriva reginei, într-un comunicat dur al casei regale difuzat de televiziunea națională. Vorbind despre ”ambițiile” ei, ”lipsa de loalitate și recunoștință”, palatul regal a transmis că Sineenat a încercat să profite de statutul său, pretinzând fără drept prerogative regale prin care a emis ordine ce-i avantajau poziția.

Comunicat al Casei Regale: ,,I-a făcut pe oameni să înțeleagă în mod eronat poziția sa, profitând astfel de popularitatea creată pentru a-și atribui prerogative egale cu cele ale reginei”.

La câteva ore după decăderea sa în drepturi, palatul regal a trecut la ștergerea tuturor urmelor lui Sineenat din spațiul public, înlăturând cele 60 de imagini rare de pe site-ul ei și dezactivând toate conturile sale de pe rețelele sociale. Fotografiile o înfățișau pe fosta amantă a regelui în ipostaze îndrăznețe- pilotând un avion, în exerciții militare, salturi cu parașuta sau trăgând cu arma.Alte imagini o arătau pe Sineenat alături de rege în uniforme de camuflaj, după finalizarea unui curs de antrenamente militare de cinci săptămâni la Școala Regală din Sydney, înainte de înscrierea la Colegiul Militar Regal din Canberra.

”Consoarta regală s-a implicat fizic, mental și intelectual, cu toate capacitățile ei, pentru a satisface dorințele regelui Maha Vajiralongkorn și a-i ușura responsabilitățile în demersurile de îmbunătățire a vieții oamenilor”, se arăta în ultima sa postare.Furios de pierderea femeii care i-a fost bodyguard, iubită și confidentă, regele Vajiralongkorn s-a răzbunat și pe apropiații lui Sinnenat, dând afară din palat șase angajați, inclusiv o asistentă medicală și un veterinar. Regele are trei foste soții și nu se află în relații bune cu niciuna dintre ele.

În 1977, prințul, pe atunci, Vajiralongkorn s-a căsătorit cu verișoara sa primară, prințesa Soamsawali Kitiyakara, care i-a dăruit un an mai târziu o fiică, prințesa Bajrakitiyabha. La puțin timp după, regele a început o relație amoroasă cu actrița thailandeză Yuvadhida Polpraserth, cu care are cinci copii. Prințesa Soamsawali a ignorat infidelitatea regelui, rămânându-i alături până în 1993, când el a dat-o în judecată pentru a obține divorțul.

A doua soție, Sujarinee Vivacharawongse, a realizat că mariajul său a luat sfârșit când a descoperit într-o zi postere compromițătoare pe pereții palatului, puse chiar de prinț. Posterele cereau alungarea prințesei, acuzată de adulter, abuz asupra copiilor și fraudă. După divorț, femeia și cei patru fii ai săi au plecat în SUA, unde locuiesc și în prezent.

A treia soție a regelui, asistenta curții regale Srirasmi Suwade, a fost trimisă în exil după divorțul din 2014. Sfârșitul relației a fost unul deosebit de urât pentru femeie, care și-a văzut trei frați, părinții și un unchi judecați pentru că și-ar fi folosit relațiile pe care le aveau la casa regală pentru a obține avantaje financiare. Aceștia se află și acum în închisoare.

A patra soție a regelui, Suthida Bajrasudhabimalalakshana, o fostă însoțitoare de zbor, a împlinit în luna mai 41 de ani și îi este încă alături. Din toate marile iubiri ale regelui Thailandei, cea mai îndelungată rămâne cea cu mult iubitul său pudel, Foo Foo, pe care l-a ridicat la rangul de mareșal, șef peste Forțele Aeriene ale Thailandei, în 2015. Când mareșalul Foo Foo a murit în 2015, a fost incinerat după un doliu național de patru zile.

alte Articole interesante