Galina Tomaș a participat la evenimentul organizat de AGEPI cu genericul „Puterea schimbării: Femeile în domeniul inovării și creativității”

Ieri, în țara noastră a fost sărbătorită Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. În aceste sens, AGEPI și-a deschis larg ușile pentru toți doritorii de a afla informații despre activitatea agenției, beneficiul protecției invențiilor, mărcilor, designului industrial, dreptului de autor, dar și multe altele. Evenimentul a culminat seara, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, unde a fost organizat un Networking cu genericul „Puterea schimbării: Femeile în domeniul inovării și creativității”, care a reunit reprezentanți ai autorităților publice, corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, inventatori și cercetători, dar și mai multe femei de succes din țara noastră, printre care s-a numărat nutriționista și fondatorul Unica Sport Galina Tomaș.

separator

În deschiderea evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan a menționat că anul acesta, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este de fiecare dată o oportunitate de a evidenția modul în care sistemul de proprietate intelectuală poate sprijini femeile inovatoare și creative în încercarea de a-și transforma ideile într-un produs pe piață.Cu mesaje de felicitare au venit și deputata Valentina Buliga, Roman Chirca, Directorul Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Viorica Cărare, Președintele Consiliului Concurenței, Elena Belei, secretar de stat în domeniul cercetării în cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării și Irina Revin și Președintele Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova.
De asemenea, au fost anunțate totalurile Concursului de fotografie pe tema „Femei care inspiră”, organizat de AGEPI cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, unde au participat 26 de participanți cu 66 de fotografii. Câștigătorii au primit diplome și premii bănești.
În cadrul evenimentului au fost înmânate trei certificate de înregistrare a mărcilor și două certificate de înregistrare a desenului sau modelului industrial, titularii cărora sunt femei.

alte Articole interesante