Hobby-uri care ne fac mai sănătoși

Majoritatea dintre noi au pasiuni. Iată că, de multe ori acestea ne bucură nu numai sufletul, ci corpul și mintea. Potrivit psihologilor, există unele hobby-uri care ne pot îmbunătăți sănătatea așa că, nu ar strica să ne orientăm către acestea.

separator
Dansul – un antrenament fizic distractiv
Dacă medicul iți sugerează să începi să practici sport pentru a reduce colesterolul din sânge și pentru sănătatea coloanei vertebrale, ori pentru a scăpa de kilogramele în plus, mai mult că sigur vei simți antrenamentul fizic ca pe o corvoadă. Însă atunci când dansezi, o faci pentru că îți place, iar efortul fizic nu mai este resimțit. Dansul este blând cu articulațiile, oasele și musculatura ta, însă totodată te face să arzi caloriile, fiind un antrenament cardio distractiv. Indiferent de greutatea avută, de posibilitățile financiare și de program, mai mult că sigur poți încerca să dansezi în timpul liber. Nu ai nevoie de echipament special, nu trebuie să te deplasezi la sala de fitness, tot ce trebuie să faci este să dai play melodiei favorite.

Grădinaritul – este relaxant pentru minte
Această activitate nu iți solicită prea mult musculatura, poate doar pe cea a brațelor, însă altele sunt beneficiile sale. Potrivit studiilor făcute în domeniu, grădinăritul este relaxant pentru minte, fiind asociat cu riscul scăzut de demență, precum și cu scăderea riscului de infarct sau atac vascular cerebral.

Scrisul – stimulent pentru minte
Cu toții ne dorim o minte sănătoasă, mai ales pe măsură ce înaintăm în varsta si incep sa apara micile probleme. Ei bine, potrivit specialiștilor, scrisul este secretul. Acesta este asociat cu o serie de efecte benefice de natură psihică, printre care și reducerea stresului, îmbunătățirea memoriei ori combaterea tulburărilor de somn. Drept urmare, dacă îți face plăcere să scrii, fă-o cât mai des cu putință pentru ca sănătatea ta mintală va avea doar de câștigat de pe urma acestei pasiuni.

Muzica – medicament natural
Un studiu făcut în anul 2013 de către cercetătorii americani a descoperit faptul că, ascultatul muzicii îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și pe cea psihică. Specialiștii au ajuns la concluzia că muzica poate fortifica sistemul imunitar, poate reduce nivelul de stres, poate combate anxietatea și totodată poate trata depresia. Ascultând muzic=, nivelul de cortizol (hormon al stresului) din organism scade, ceea ce înseamnă că stresul este combătut, iar mintea și corpul se relaxează.

Gătitul – excelent pentru sănătatea digestivă
Mâncarea gătita acasă, din ingrediente naturale, este extrem de sănătoasă. Așadar, persoanele pasionate de gătit mănâncă mai sănătos și sunt mai sănătoase. Nivelul de colesterol „rău” ridicat din organism poate fi redus prin adoptarea unei diete sărace în grăsimi nesănătoase.

Yoga – sănătoasă pentru minte și inimă
Este o practică indiană cu o istorie de mii de ani, fiind benefică pentru minte și trup. Yoga sporește rezistența fizică, energizează corpul, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, dar și pe cea a sistemului respirator și, totodată combate stresul și ajută mintea să se liniștească.

Sursa

alte Articole interesante