Iată unde poți admira cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din lume!

Brazii de Crăciun se află în diverse zone ale planetei și atrag numeroși vizitatori. Să-i cunoaștem mai îndeaproape!

separator

Bradul de Crăciun din Piața de Crăciun din Dortmund (Germania)

Dacă vreți să intrați pe deplin în atmosfera sărbătorilor și să vedeți unul dintre cei mai spectaculoși brazi din lume, vizitați Târgul de Crăciun din Dortmund. Nu numai că veți avea ocazia să admirați peste 300 de standuri cu produse dedicate sărbătorilor, dar în „Hansaplatz” veți fi față în față cu un brad ce pare desprins din basmele pentru copii. Este considerat de mulți cel mai înalt brad de Crăciun, natural, din lume (are nu mai puțin de 45 de m și a fost realizat prin îmbinarea a 1700 de brăduți) și an de an este împodobit cu aproximativ 48.000 de luminițe. În plus, în vârful său stă un înger unic, ce are nu mai puțin de 4 m înălțime. Popularitatea acestui brad este atât de mare, încât an de este vizitat de turiști din întreaga Germanie și de milioane de turiști din toată lumea, care vin în Dortmund pentru a se bucura de unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Bradul de Crăciun din Galeriile Lafayette (Paris)

Nu este de mirare că unul dintre cei mai frumoși și mai inediți brazi din lume este chiar în capitala modei, Paris. Astfel, în cadrul Galeriilor Lafayette, celebra companie Swarovski a adus în Europa cea mai mare structură construită din cristalele sale: un brad de Crăciun înalt de 21 de m și împodobit cu peste 120 de ornamente strălucitoare. Ceea ce îi mai conferă originalitate acestui brad este și faptul că baza sa este de fapt un fel de candelabru, cu diametrul de 9 m, compus din nu mai puțin de 5000 de cristale Swarovski în formă de stea.

Bradul de Crăciun din Trafalgar Square (Londra)

Și acesta face parte dintre cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din Europa și din lume. Bradul are peste 20 de m, este împodobit în stil norvegian și are peste 500 de luminițe albe. De asemenea, unicitatea sa este oferită de faptul că acestea sunt orientate pe verticală, ceea ce face bradul să pară mai înalt și să aibă un fel de „dungi” de lumină.

Bradul de Crăciun din Piața Roșie (Rusia)

Acesta nu face parte dintre cei mai înalți brazi de Crăciun din Europa, dar cu siguranță este printre cei mai frumoși. Aspectul deosebit al bradului de Crăciun din Moscova este conferit, pe de o parte, de luminițele care sunt montate pe el încrucișat și, pe de altă parte, de ornamentele dispuse în formă de romb, ce sunt în culori diferite.

Bradul de Crăciun din Melbourne (Australia)

Dacă aveți vreodată oportunitatea de a ajunge în Australia în preajma sărbătorilor de iarnă, încercați să ajungeți în Melbourne, unde veți putea admira unul dintre cei mai spectaculoși brazi din lume: bradul din Lego. Realizat printr-o muncă ce a fost estimată la peste 1200 de ore, acest brad este cel mai mare din Emisfera Sudică, are 10 m și are în componență peste 200.000 de piese Lego. La ridicarea sa participă echipe mixte din Australia, Danemarca și SUA. Moș Crăciunul de lână brad este compus din 25.000 de piese Lego, sania sa numără nu mai puțin de 30.000 de piese, steaua bradului are peste 13.000 de piese și cam 3456 luminițe cu LED, ca să nu mai pomenim animalele specific australiene (Kookaburras și koala) ce stau printre crengile lor sau elful ce joacă cricket.

Bradul de Crăciun din Rockefeller Center (New York)

Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din SUA, în perioada sărbătorilor de iarnă.
Tradiția împodobirii sale datează din anul 1931 și este o specie de brad norvegian. În plus, trebuie să știți că are peste 20 de m înălțime și nu mai puțin de 12 m diametru. Decorațiunile sale sunt numeroase, nu foarte elaborate, dar compensează prin steaua deosebită din vârful bradului și cele peste 45.000 de luminițe. An de an, bradul din Rockefeller este aprins printr-o ceremonie ce este acompaniată și de un concert live a unor cântăreți celebri din SUA.

Bradul de Crăciun din Rio de Janeiro (Brazilia)

Deși nu este un brad natural, face parte fără îndoială dintre cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din lume. Încă din 1996 (când a fost realizat prin colaborarea a peste 1500 de specialiști) și până în prezent, bradul plutitor din Laguna Rodrigo de Freitas (din zona Sul din Rio de Janeiro) impresionează nu numai prin maiestuozitatea sa (are 53 de m înălțime), dar și prin strălucirea conferită de cele 2,5 milioane de becuri în miniatură, ce sunt fixate pe nu mai puțin de 105 km de sârmă specială și pe 25 de km de cabluri). De altfel, în 2007 bradul a intrat în Cartea Recordurilor drept „Cel mai mare Brad Plutitor din Lume”. Nu în ultimul rând, ceea ce stârnește admirație este și tema generală a acestui brad: celebrarea vieții. Din acest motiv, printre decorațiunile și luminițele bradului pot fi zărite ființe precum delfini, fluturi, păsări sau alte animale specifice faunei braziliene (precum maimuțele macac).

Bradul de Crăciun de pe Muntele Ingino (Italia)

În orășelul Gubbio din regiunea Umbria, încă din 1981 poate fi admirat un brad de Crăciun ce-ți taie răsuflarea: bradul de pe Muntele Ingino. Construit pe muntele Ingino, acesta este făcut din mai mulți brăduți, uniți cu ajutorul a mii de luminițe și cabluri. Astfel, pot fi identificate peste 250 de puncte de lumină verde, o stea de 1000 de m pătrați, toate montate pe un brad ce are nu mai puțin de 650 de m înălțime. Bradul are un diametru total de 350 de m. Încă din 1991 a intrat în Cartea Recordurilor drept „Cel mai mare brad de Crăciun viu din lume” și poate fi admirat mereu până pe data de 6 ianuarie.

Bradul de Crăciun de la Vatican (Italia)

Cunoscut și sub denumirea de „Bradul Sfântului Petru”, acesta este decorat în fața Pieței și a Bazilicii Sfântului Petru an de an pentru celebrarea Crăciunului.

Bradul de Crăciun din „Emirate Palace Hotel” (Abu Dhabi, Dubai)

Spectaculosul brad este găzduit de exclusivistul hotel din „Emirate Palace Hotel” și este decorat cu 181 de diamante, cu perle, smaralde, safire și alte pietre prețioase. Totodată, are ornamente făcute din aur (precum funde și globuri) și este decorat și cu coliere și cercei. Managerul hotelului a declarat că valoarea bradului este estimată la peste 11 milioane de $.

Bradul de Crăciun din Coeur d’Alene Resort (SUA)

Iată un alt brad de Crăciun ce poate fi considerat printre cei mai spectaculoși din lume și îi întrece cu mult pe alți brazi vestiți din SUA, precum cel din Rockefeller Center sau pe cel din Washington.
Acesta este situat în stațiunea montană Coeur d’Alene (din Idaho) și a fost considerat de mai multe ori drept „Cel mai mare Brad de Crăciun viu din lume”. Are înălțimea de 50 de m, conține mai mult de 40.000 de luminițe (din care se aude „Jingle Bells”) și are o stea uriașă (de 3 m diametru ) în vârf.
Cei care îl vizitează vor fi încântați nu numai de el, ci și de ansamblul de evenimente desfășurate în stațiune, cele mai multe dintre ele constând în proiecții luminoase, concerte și chiar vizite în spațiul special amenajat precum „Satul lui Moș Crăciun”.

sursa: www.qbebe.ro

Polițiștii, în comun cu voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani din Orhei, care de o săptămână este de negăsit

Polițiștii în comun cu colegii altor subdiviziuni specializate, voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani, care de o săptămână este de negăsit, după ce a urcat într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei.

Au apărut noi circumstanțe care au determinat poliția să extindă căutările și în raionul Telenești.

Oamenii legii continuă investigarea cazului, iar șoferul mașinii în care a urcat fata este în custodia poliției și refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Apă otrăvită pentru un sat din țară, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct, pe teritoriul unei foste ferme de vaci

Apă cu amoniac în loc de apă potabilă. Peste patru mii de locuitori dintr-un sat din Republica Moldova au fost puşi în situaţia de a consuma apă cu amoniac şi alte substanţe nocive, care le poate afecta la greu sănătatea. Este vorba de satul Logăneşti din raionul Hânceşti, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct cu apă „potabilă”, pentru care s-au cheltuit aproape 10 milioane de lei (peste 528.000 euro), scrie evz.ro.

Mai multe analize au arătat că apa nu este bună pentru consum, însă autorităţile locale merg la orice pentru a convinge locuitorii din Logăneşti că au cea mai bună apă. În ciuda eforturilor Primăriei Logăneşti, la mai puţin de trei luni după ce a fost dat apeductul în exploatare, Agenţia Naţională pentru Suguranţă Alimentară (ANSA), a interzis consumul apei din apeductt şi obligat administraţia locală să asigure şcoala şi grădiniţa cu apă îmbuteliată.

Proiectul din Logăneşti a fot finanțat de către Fondul naţional pentru dezvoltare regională.

Cuantumul Fondului este de 1% din veniturile bugetului de stat, aprobat prin Legea bugetului de stat pentru anul respectiv. În Fond se regăsesc şi alte mijloace financiare din sectorul public şi din cel privat la nivel local, regional, naţional şi internaţional. Precum şi mijloacele oferite prin programele de asistenţă ale Uniunii Europene.

Apă de pe locul unde a fost o fermă de vaci

Primăria din Logăneşti a ales pentru sondele de apă teritoriul unei foste ferme de vite. Oamenii din sat spun că pe acest loc, timp de cel puţin 30 de ani, a fost un depozit de furaje. Şi că în perioada sovietică acestea erau tratate cu amoniac pentru a evita rozătoarele.

Mai mult, în imediata apropiere, se regăseşte şi în prezent o fermă de vite şi nu este exclus ca deşeurile de acolo să contamineze izvoarele subterane.

Întreprinderea Vipart Plus SRL, care a câştigat, în octombrie 2022, licitaţia pentru construcţia apeductului, a trimis probele de apă din viitoarele sonde la un laborator privat, înainte să înceapă lucrările. Rezultatele au arătat că apa conţine un nivel ridicat de amoniac şi nu poate fi folosită ca potabilă sau în alimentaţie.

Totuşi, cu acordul Primăriei Logăneşti, sondele au fost săpate anume în acel loc.

Consilierii locali au declarat, sub protecţia anonimatului, că primarul Valentin Danu ar fi insistat pentru acel loc din considerente economice. În apropiere se află liniile de înaltă tensiune şi nu trebuie mijloace suplimentare pentru conectarea la energia electrică. Totodată, izvoarele cu apă se află la o adâncime de până la o sută de metri.

Dar cel mai mult, edilul a economisit din timp, deoarece în mai puţin de un an urma să aibă loc alegeri locale. Şi trebuia să convingă oamenii din sat că trebui să fie reales pentru încă patru ani.

Nu se ştie a cui a fost iniţiativa, a agentului econinterzise pentru apa potabilă. În schimb, sunt mult mai ieftine.

Ţeavă folosită la apeductul din Logăneşti/ Sursa foto: EvZ

Locuitorii din Logăneşti au comunicat pentru EvZ că au consultat ingineri în domeniu şi au fost informaţi că astfel de ţevi sunt folosite la petrol. Iar materialul din care sunt confecţionate conţine compuşi cancerogeni.

Acest adevăr a fost recunoscut de Primăria Logăneşti, care a decis la scurt timp după ce a fost dat apeductul în exploatare să schimbe ţevile.

„Primarul nu ne-a spus nimic. Este curios şi pentru noi de ce au schimbat ţevile şi din ce bani au făcut-o. Noi nu am aprobat nimic în acest sens. Un lucru este clar. Primarul a dat-o în bară cu apa potabilă. Sătenii sunt foarte nemulţumiţi”, ne-a spus Tudor Rotaru, consilier din Logăneşti.

Consumatorii, îngrijoraţi de calitatea apei

Locuitorii din Logăneşti, care achită 26.7 (1.42 euro) pentru un metru cub de apă pretins potabilă, au fost alertaţi de calitatea ei.

„Doar am gustat. Parcă aveam fier în gură. Nu o folosesc în alimentaţie. Pentru băut, o cumpăr din magazin”, ne-a declarat o locuitoare din Logăneşti.

Sătenii, chiar dacă au apeduct în gospodărie, merg după apă la cele două izvoare din localitate. Iar unii şi-au făcut puţuri în gospodăriile lor.

Câţiva consumatori au dus probe de apă la două laboratoare din Chişinău – la Regia Apă-Canal şi Institutul de biochimie al Academiei de Ştiinţe. Şi în ambele cazuri s-a constatat că apa din apeductul de la Logăneşti nu este potabilă. Pentru că conţine amoniu în exces, dar şi alţi componenţi nocivi.

Citiți continuarea AICI.

Emilian Crețu, moment emoționant dedicat mamei sale în cadrul emisiunii lui Fuego

Îndrăgitul actor moldovean Emilian Crețu a sensibilizat din nou opinia publică cu un moment emoționant în cadrul emisiunii lui Fuego ”Drag de România mea” de la TVR. Acesta a venit cu un mesaj profund pentru cea care i-a dat viață, mama sa, și i-a dedicat acesteia, dar și tuturor mamemor, un moment poetic și muzical împreună cu artistul român Paul Surugiu-Fuego.

”Tot ceea ce fac în viața asta, chiar dacă, deseori, plângi, o fac în primul rând pentru ca tu să fii fericită”, a spus, cu un nod în gât, Emilian în emisiune.

Fuego a postat momentul pe pagina sa de Facebook:

”Un moment emoționant dedicat tuturor mamelor alături de actorul basarabean Emilian Crețu!”, scrie în postarea sa Fuego.

Puteți vedea AICI.

De 8 Martie, Emilian Crețu și-a felicitat mama prin intermediul unui video emoționant pe care l-a publicat pe pagina sa de facebook. Actorul i-a dedicat mamei sale cele mai dulci și prețioase gânduri pe care orice mamă și-ar dori să le audă de la fiul său.

Emilian Crețu a devenit un promotor și un exemplu frumos de grijă, susținere și dragoste pentru familia sa.

Vasile Macovei a lansat prima sa piesă în limba rusă
Articolul anterior
Un truc simplu pentru o aplicare perfectă a rujului recomandat de actrița Jenifer Aniston
Articolul următor