Ileana Cosânzeana, reinventată de VALENTINA VIDRAŞCU!

Celebra creatoare de modă  Valentina Vidraşcu a surprins publicul cu o  prezentare deosebită a două colecţii moderne de haine, în stil etno ,,Toamna Florilor”  şi ,,Ileana Cosânzeana de lux”.

separator

 

Ca şi în celelalte colecţii, la bază a fost ia românească, dar pe care creatoarea de modă a avut grijă să o reinventeze.  Prima colecţie ,,Toamna Florilor”  este mai mult cu  ţinute de zi . Iar cea de a două conţine o serie remarcabilă de ţinute de seară.

 

Valentina Vidraşcu spune că stilul etno apare în toată splendoarea lui în  întreaga colecţie: „Este o colecţie romantică, realizată  după starea de spirit, pe care o am, din materiale naturale: in, mătase, bumbac.


Colecţiile cu motive etnice sunt, în mod regulat, printre primele zece cele mai tari ale oricărui sezon de modă. Designerii emană fluxuri de idei, alegând pentru inspiraţie zone geografice diferite, creează modele bazate pe motivele costumului naţional al unei ţări”.

 

Colecţia a fost magnifică, cu zeci de modele şi un recital al cântăreţei Natalia Gordienco. Interpreta a purtat o rochie semnată de Valentina Vidraşcu: ”Îmi place foarte mult colecţia Valentinei. Mă simt o zână adevărată în rochiile ei”, a spus  Natalia Gordienco.

 

Peste 300 de invitaţi au luat cunoştinţă de noile tendinţe ale modei, desprinse din tradiţiile populare pe fundalul cântecelor Mariei Tănase.

Creatoarea de modă  spune că are planuri mari, intenţionează să lanseze o colecţie de  costume naţionale pentru bărbaţi la anul viitor, destinate, în primul rând politicienilor.

Text: Alina Cotoros

alte Articole interesante