În pas cu tehnologiile moderne! Roboții au învățat să asambleze mobilier de la IKEA

Fiind în pas cu tehnologiile moderne, oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore au învățat roboții să asambleze un scaun de la IKEA. Robotul are două brațe, senzori de forță și o cameră video 3D încorporată. Cu ajutorul acestora, mașinăria poate vedea și își poate da seama ce forță să exercite, astfel încât să nu strice obiectul. Cel mai mare plus al acestuia este faptul că este autonom.

separator

Întreg procesul de asamblare a durat aproximativ 20 de minute: nouă minute au fost cheltuite pentru asamblarea carcasei, iar alte 11 minute pentru a găsi toate detaliile necesare și a coordona acțiunile.

Pentru a recrea condițiile în care oamenii colectează mobilierul IKEA, cercetătorii au plasat mici detalii pe masă, astfel încât roboții să trebuiască să le caute. De asemenea, în mâna robotului au fost instalat un senzor de forță – dispozitivul calculează cu ce forță se introduce șurubul în orificiu, astfel încât să nu strice obiectul. În plus, cercetătorii au învățat roboții să își coordoneze acțiunile și să se ajute reciproc.

În viitor, această tehnologie ar putea fi utilizată pentru a construi aproape orice, fără să fie nevoie de implicarea omului, care de obicei trebuie să îi dea indicații robotului. În aceste circumstanțe ideea fabricilor independente nu mai pare atât de futuristă, deoarece acești roboți nu mai au nevoie de asistare.

Sursa

alte Articole interesante