În pas cu tehnologiile moderne! Roboții au învățat să asambleze mobilier de la IKEA

Fiind în pas cu tehnologiile moderne, oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore au învățat roboții să asambleze un scaun de la IKEA. Robotul are două brațe, senzori de forță și o cameră video 3D încorporată. Cu ajutorul acestora, mașinăria poate vedea și își poate da seama ce forță să exercite, astfel încât să nu strice obiectul. Cel mai mare plus al acestuia este faptul că este autonom.

separator

Întreg procesul de asamblare a durat aproximativ 20 de minute: nouă minute au fost cheltuite pentru asamblarea carcasei, iar alte 11 minute pentru a găsi toate detaliile necesare și a coordona acțiunile.

Pentru a recrea condițiile în care oamenii colectează mobilierul IKEA, cercetătorii au plasat mici detalii pe masă, astfel încât roboții să trebuiască să le caute. De asemenea, în mâna robotului au fost instalat un senzor de forță – dispozitivul calculează cu ce forță se introduce șurubul în orificiu, astfel încât să nu strice obiectul. În plus, cercetătorii au învățat roboții să își coordoneze acțiunile și să se ajute reciproc.

În viitor, această tehnologie ar putea fi utilizată pentru a construi aproape orice, fără să fie nevoie de implicarea omului, care de obicei trebuie să îi dea indicații robotului. În aceste circumstanțe ideea fabricilor independente nu mai pare atât de futuristă, deoarece acești roboți nu mai au nevoie de asistare.

Sursa

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Amalia Enache, despre drama prin care a trecut când mama ei era internată în spital: „Plângeam de 12 ore, iar asistentele mă întrebau de emisiuni TV”
Articolul anterior
Cele mai sănătoase alimente alcaline de pe planetă! Previn obezitatea și bolile de inimă
Articolul următor