Începînd cu anul viitor, vor crește salariile bugetarilor, ajutoarele sociale și veniturile pentru pensionari

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că, începînd cu anul viitor vor crește salariile bugetarilor, ajutoarele pentru perioada rece a anului, dar, totodată, va fi lansat un program nou pentru susținerea pensionarilor. Este un buget al solidarității și al echității, astfel l-a numit Maia Sandu.

separator
Iar bani pentru toate aceste promisiuni, Maia Sandu a spus că-i va obține după ce vor fi tăiate din cheltuielile mai multor instituții, inclusiv a executivului.

„În contextul programului de ajutor pentru perioada rece a anului să majorăm indemnizația respectivă de la 350 de lei pe lună la 500 de lei pe lună. Pentru pensionari care au o pensie mai mică de 1500 de lei pe lună, propunem o alocație pentru consumul de curent electric. Venim cu ideea să lăsăm mai multe venituri la nivelul Administrației Publice Locale”, spune Maia Sandu.

Proiectul bugetului pentru anul viitor, deocamdată, este în lucru, iar după definitivare, acesta urmează să fie aprobat de Guvern, iar ulterior trebuie să treacă și prin Parlament. După care , toate propunerile vor intra în vigoare.

sursa: www.tv8.md

alte Articole interesante