Înregistrare cu camera ascunsă la un liceu din capitală: copii umiliți cu un limbaj indecent și amenințați cu bătaia de către învățătoare

Mai mulți părinți care își duc copiii la un liceu privat din Chișinău au observat schimbări în comportamentul micuților de clasa întâi, manifestate prin ,,frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor, și alte devieri comportamentale”.

separator
Părinții au decis să înregistreze o zi de școală, prin intermediul unui dispozitiv pe care le poartă copiii.

Iar ceea ce au auzit, spun ei, i-a lăsat fără cuvinte. O învățătoare, nu se dă numele acesteia, educă elevii prin ,,violență, limbaj indecent, umilire, tortură și amenințare cu răfuiala fizică”. Părinții spun că vor merge mâine la prima oră la administrația liceului și vor depune o cerere colectivă în care vor solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vor depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vor cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.

Părinții spun că au decis să facă public acest caz pentru a proteja nu doar copiii lor, dar și alți copii din țară care sunt victimele unor astfel de comportamente. ,,Fața sistemului educațional din Republica Moldova – Fugi de instituțiile de învățământ de stat ca să scapi de corupție și taxe ilegale, iar la privat te ciocnești cu astfel de situație. Cum să vrei să rămâi în Republica Moldova dacă nu poți să-i asiguri copilului o educație elemntară de calitate?”, spun părinții. ,,În Republica Moldova, în secolul XXI, este o normalitate ca educația copiilor să fie prin/cu violență, indiferent de ce formă”, mai spun aceștia.

De asemenea, părinții speră că această greșeală va fi o lecție bună pentru toți și va genera schimbări pozitive.

Redăm, mai jos, filmulețul înregistrat (sursa: Facebook/Ion Andronache):

alte Articole interesante