Interpretul de muzică populară Gabriel Nebunu se mută în România. Motivul este unul dureros!

Interpretul de muzică populară Gabriel Nebunu va merge în România pentru a-și continua studiile și asta pentru că specialitatea Canto popular, de la Colegiul de muzică ,,Ștefan Neaga” a fost închisă. După doi ani de studiu la această instituție, tânărului interpret îi este dureros să își părăsească țara natală, dar este nevoit, întrucât riscă să nu-și poată urma visul.

separator

Gabriel a publicat un mesaj sincer pe pagina personală de facebook, în care comunică următoarele:

,,Specialitatea “#CANTO_POPUALR” de la “Ștefan Neaga” #ÎNCHISĂ….
Dragii mei. În urma acestei decizi, eu, cu unii din colegii mei, suntem nevoiți să abandonăm școala, să ne retragem actele și să plecăm în România. În urmă cu 2 ani, am pășit pragul Colegiului de muzică “Ștefan Neaga”eram cel mai visător, am muncit mult, nopți nu am dormit, emoțiile erau cele mai mari posibile, pentru admiterea respectiv,la Canto Popular…În acești 2 ani, am trăit cele mai frumoase clipe, am legat prietenii cu unii din profesori, am închegat relații foarte strânse cu colegii mei, care până acum suntem de nedespărțit, am învățat împreună, am avut și restanțe, am râs, am plâns, am răbdat și foame, am fost și la director, era cât pe ce să fim și dați afară din cămin (unii din noi)nu am fost cei mai exemplari dar în schimb am fost și suntem unii cu alții ca Frații….Toate acestea pe lângă profesionalism și studii, SE DATOREAZĂ specialității “Canto Popular” prin intermediul ei, noi am învățat să cântăm bine, să ne punem în valorea glasul și talentul pe care ni l-a dat Dumnezeu fiecăruia din noi…dar nu în ultimul rând,ne-a format ca personalități și a făcut oameni din noi…Noi asta ne-am dorit…Dacă unii din noi șchiopătăm la “teorie,solfegiu,etc”asta nu însemnă că odata cu trecerea timpului nu va fi totul bine..Dumnezeu când a creat omul,a împărțit la fiecare diferit. Din păcate toate aceste se termină aici…și îmi plânge sufletul pentru că sunt nevoit să plec din țara mea… Plec totuși foarte confuz. Cum poți Închide acestă specialitate, știind că Muzica Populară contribuie la patrimoniul și la cultura noastră națională, prin cântecele noastre interpretate atât cu vocea cât și din instrument ne deosebim de celelalte popoare…. Eu sunt bugetar, dar unii din colegii mei au plătit 2 ani contract, doar ca să-și realizeze visul, acela de a ajunge un interpret de muzică populară. Vorbeam adineauri cu o colegă și îmi spunea : Gabi, mama când a auzit că voi face altceva decât ce mi-am dorit eu,de mică, a început a plânge, argumentând că a muncit atât de mult ca să plătească contractul 2 ani… Câți copiii talentați au dorit să intre anul acesta la CANTO POPULAR, însă au fost nevoiți să plece în altă parte sau să treacă automat la altă facultate. În felul acesta prieteni, dorințele nostre nu vor mai deveni realitate…..
Colegii mei dragi, noi ce facem, lăsăm ca tot ce am agonisit până acum, ca relațiile noastre cu unii din profesorii noștri dragi să se ducă la fundul mării ,din cauza acestei schimbări, care ne-a făcut atât de mult să suferim? De ce suferim ? Pentru că iubim ceea ce facem și nu putem lăsa așa totul……☹️”, scrie Gabriel.

alte Articole interesante