Într-un sat din Moldova au rămas mai puțin de zece locuitori

În localitate au mai rămas șase băștinași, care își amintesc cu nostalgie de vremurile când în sat locuia o comunitate mare de persoane, funcționa un magazin, o moară și o grădiniță. Satul Ciobanovca din comuna Grinăuți, raionul Râșcani riscă să dispară, ca probabil multe alte localități din țară care așteaptă aceeași soartă.

separator
În cele aproape 40 de gospodării au mai rămas doar câteva suflete. Mai erau copii. Dar acum au rămas doar bătrânii. Oamenii în etate din comună spun că le vine greu să îndure singurătatea și… iernile.Le este greu și tinerilor. Își iau totul și pleacă, lăsându-i pe bătrâni. Un magazin unde poți cumpăra pâine se află la câțiva kilometri în satul vecin.

Conform datelor oferite de primărie, dar și de localnici, în ultimii ani, casele pustii din Ciobanovca au început să fie cumpărate de locuitorii din satele vecine, dar și de unii orășeni, care le-au transformat în căsuțe de vacanță. ,,Casele lor ramân în voia soartei, care se mai vând, care ramân așa, eu am procurat casa cu 20 de mii de lei, casa de lânga mine s-a procurat cu 50 de mii de lei. Satul este gazificat, partea din vale și în deal e gazificată, sunt telefoane, avem lumină, este tot, a precizat noul localnic din satul Ciobanovca, Valeriu Parea, pentru nordnews.md.

alte Articole interesante