Israel este marea câștigătoare Eurovision 2018! Vezi ce loc a obținut Moldova

Moldova s-a clasat pe locul 10 la Eurovision Song Contest 2018. Iar marea câștigătoare a concursului este Israel, ceea ce înseamnă că, în 2019, concursul Eurovision se va desfășura în această țară. Interpreta Netta Barzilai, din Israel a câștigat concursul cu piesa ,,Toy”.

separator

Pe locul 2 s-a clasat Cipru, iar pe locul 3 – Austria. Bătălia a fost una aprigă. Vezi momentul în video-ul de mai jos!

Trupa DoReDos a avut o bună reprezentație scenică. Ca și în semifinală, ritmurile piesei ,,My Lucky Day” au încins atmosfera pe grandioasa arenă de la Lisabona.

Votul din partea juriului țărilor concurente: Moldova a obținut 2 puncte de la Albania și Australia, 6 puncte de la Slovenia, 7 de la Azerbaidjan, San Marino și România, câte 8 puncte ne-a acordat juriul din Croația și Muntenegru, 10 puncte – Cipru, Armenia și Grecia, iar 12 puncte – Rusia.

Jurații din Moldova au acordat 12 puncte pentru Estonia și 10 puncte – pentru Israel.

Votul telespectatorilor: Moldova a primit câte 12 puncte de la România și Rusia, 10 puncte ne-au acordat Italia și Israel, 8 puncte – Bulgaria, 7 puncte – Latvia, 6 puncte – Cehia, Franța, Belarus, Portugalia, Ucraina, 5 puncte – Australia, 4 puncte – Azerbaidjan și Marea Britanie, 3 puncte – Georgia, 2 puncte – Ungaria și San Marino, 1 punct – Armenia, Estonia, Macedonia, Grecia, Irlanda și Serbia.

Cum a votat publicul din Moldova: 12 puncte -Israel, 10 puncte – Ucraina, 8 puncte – Italia, 7 puncte – Cipru, 5 puncte – Norvegia, 4 puncte – Germania, 3 puncte – Bulgaria, 2 puncte – Ungaria, 1 punct – Estonia.

Ucraina s-a clasat pe locul 17, iar pe ultima poziție, surprinzător, Portugalia – țara gazdă Eurovision 2018.

Iată clasamentul final!

1. Israel
2. Cipru
3. Austria
4. Germania
5. Italia
6. Cehia
7. Suedia
8. Estonia
9. Danemarca
10. Moldova
11. Albania
12. Lituania
13. Franța
14. Bulgaria
15. Norvegia
16. Irlanda
17. Ucraina
18. Olanda
19. Serbia
20. Australia
21. Ungaria
22. Slovenia
23. Spania
24. Marea Britanie
25. Finlanda
26. Portugalia

Pe scena Altice Arena, din Lisabona, au concurat în această seară reprezentanţi ai 26 de ţări – 20 calificaţi în urma celor două semifinale, cinci din ţările fondatoare Eurovision şi o reprezentantă a ţării gazdă, Portugalia.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

În 2017, Republica Moldova a obținut cea mai bună poziție de până acum în clasamentul final Eurovision. Trupa SunStroke Project, cu piesa ,,Hey Mamma”, a poziționat țara noastră pe locul 3.

alte Articole interesante