La mulți ani, Cornelia Ștefăneț! Artista împlinește astăzi 26 de ani

Cornelia Ștefăneț își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Cei dragi au surprins-o pe artistă de dimineață cu mesaje de felicitare și multe urări.

separator

Interpreta și soțul ei se află într-o scurtă vacanță în Turcia. Chiar dacă nu se află în țară și a ales să își sărbătorească ziua de naștere într-un mod deosebit, Cornelia Ștefăneț a ținut să le mulțumească tuturor pentru cuvintele frumoase și a scris acum câteva ore pe pagina sa de facebook:

„Nu-mi vine sa cred că astăzi fac 26 ani. O vârstă frumoasă, care mă face să mă simt o soție iubită și dorită, o mamă împlinită și fericită, o prietenă devotată și pur și simplu o femeie norocoasă că am tot ce mi-am dorit la această vârstă. Am familia, părinții și cei mai adevărați și scumpi prieteni alături care mă fac cu adevărat fericită. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru tot!”.

Cel mai inedit mesaj și cu o încărcătură emoțională profundă a fost bineînțeles urarea instrumentistului Marcel Ștefăneț pentru soția sa:

„La mulți ani Iubirea mea! Ești dragostea și sensul vieții mele! Noi, cu Sănduța îți dorim să fii mereu zâmbitoare, fericită, îndrăgostită și sănătoasă. La mulți ani dragă soție și mămică!”.

Cuplul Cornelia și Marcel Ștefăneț au împreună o fetiță, Alexandra, în vârstă de 4 anișori.

La mulți ani, Cornelia Ștrefăneț!

Expoziție cu prezentare de film la Muzeu! Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu: „Foametea organizată de URSS în Basarabia (1946-1947)”

În data de 26 aprilie 2024, la ora 15:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Muzeul Virtual al Foametei din Basarabia, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării USM și Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”, organizează un eveniment dedicat comemorării victimelor foametei din 1946-1947, cu genericul „Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”.

Activitatea cuprinde vernisarea expoziției de planșe „Foametea organizată de URSS în Basarabia (1946-1947)” și prezentarea filmului documentar „Omorâți prin înfometare”, realizat de Mariana S. Țăranu, conferențiar universitar, doctor în istorie și jurnalistul Vitalie Guțu, lector universitar. În același context, va fi organizată o masă rotundă dedicată acestei tematici tragice, cu participarea istoricilor, personalităților politice, jurnaliștilor și preoților.

Prin acest eveniment, urmărim consemnarea Zilei comemorării victimelor foametei organizate în RSS Moldovenească în anii 1946-1947, marcată în cea de-a treia sâmbătă a lunii aprilie, conform deciziei Parlamentului Republicii Moldova din 7 aprilie 2022. Foametea organizată de regimul totalitar sovietic în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească a fost  una dintre cele mai odioase crime contra umanității. Studiile științifice, culegerile de documente, memoriile și amintirile martorilor oculari reflectă amploarea acestei tragedii produse în spațiul pruto-nistrean. Rezultatele cercetărilor denotă că foametea a distrus viețile a peste 10% din numărul total al populației RSS Moldovenești (circa 200 000 de oameni). 

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și partenerii evenimentului urmăresc sensibilizarea opiniei publice asupra jertfei ce a marcat destinul oamenilor, indiferent de etnie și origine socială.

Vă așteptăm pentru un eveniment de reculegere și comemorare a victimelor foametei.

Mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu 82

Autoritățile alocă milioane de lei pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și a caselor individuale

În următorii trei ani, autoritățile își propun să aloce aproximativ 690 de milioane de lei din bugetul de stat pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și a caselor individuale, iar cu sprijinul partenerilor de dezvoltare aceste mijloace ar putea fi dublate, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean, la Radio Moldova.

Potrivit lui Ion Muntean, renovările vor conduce la economii de energie de până la 40%.

„Prima etapă a programului prevede că 75% din resursele financiare sunt alocate pentru sectorul rezidențial multietajat. Aici, putem indica clădirile administrate de asociația de proprietari în condominiu și sunt clădiri care au fost date în exploatare până în 2005. Deci, aceștia sunt principalii beneficiari. Peste 25% sunt destinate gospodăriilor casnice individuale, la prima etapă, dar ponderea acestora poate crește, pe măsură ce anumiți parteneri de dezvoltare spun că sunt interesați de case individuale”, a spus Muntean.

Săptămână trecută, Guvernul a aprobat Programul de finanțare a Fondului pentru Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial pentru perioada 2024-2027. Programul urmărește renovarea unei suprafețe încălzite de cel puțin 507 mii de metri pătrați din clădirile sectorului rezidențial, adică circa 8500 de apartamente, sau circa 5000 de case individuale.

Este permis să transporți medicamente în bagajul personal? Precizările Serviciului Vamal

Călătorii care sosesc sau pleacă din Republica Moldova au dreptul de a transporta în bagajele personale medicamente care urmează să fie utilizate, din motive medicale, personal de către aceștia sau de către animalele care îi însoțesc.

În cazul medicamentelor eliberate cu prescripție medicală (rețetă) este permisă transportarea acestora peste frontiera vamală în cantități care nu le depășesc pe cele indicate în prescripția medicală conform tratamentului prescris.

În acest sens, este necesar să prezentați Serviciului Vamal actele care justifică eliberarea medicamentelor pentru efectuarea tratamentului prescris (prescripția instituției medicale, alte acte care justifică eliberarea și traversarea medicamentelor peste frontiera vamală).

Persoanelor fizice le este permisă introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a medicamentelor pentru consumul personal, în dependență de statutul legal al acestora, mai multe detalii puteți accesa aici.

IMPORTANT!

Introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a substanțelor stupefiante sau psihotrope de către persoane fizice (călători) este interzisă.

Substanţele stupefiante, psihotrope şi precursorilor acestora, supuse controlului sunt aprobate prin Hotărârea de Guvern nr.1088/2004. 

Problema la matematică care a pus pe jar internetul
Articolul anterior
Alex Velea a pozat gol
Articolul următor