Locătarii care nu vor evacua buteliile de gaz din apartamente riscă amenzi de până la 1.000 de lei

Autorităţile municipale verifică apartamentele unde sunt utilizate buteliile cu gaz, după ce au primit sute de sesizări de la cetăţeni. Controle au început în cartierul Telecentru şi sunt desfăşurate de o comisie formată din reprezentanţi ai Preturii, Direcţiei locativ-comunale, poliţişti şi pompieri.

separator
Cele mai multe butelii au fost găsit în blocurile care nu sunt conectate la gaz. Oamenii cunosc pericolul la care se expun, dar afirmă că energia este prea scumpă şi nu-şi pot permite aragazuri electrice.

„Voi vedea deja cum am să fac mâncare. De ce nu v-aţi gândit până acum să puneţi mai ieftină energia electrică? – Cât achitaţi dvs lumina? Acum 400 de lei, dar aşa trebuia 1 000 de lei.”

Şi cei care locuiesc în căminul Colegiului de Construcţii spun că vor scoate toate buteliile cu gaz din bucătăriile comune, dar şi din unele apartamente. Oamenii au depus cerere ca blocul să fie conectat la reţeaua de gaz.

Apartamentele unde s-au depistat butelii cu gaz vor fi verificate repetat peste trei zile. Dacă nu se vor conforma, proprietarii riscă o amendă de aproximativ o mie de lei. Controalele se vor desfăşura timp de două săptămâni. În total, vor fi inspectate circa 130 blocuri din Capitală. Oamenii pot semnala utilizarea neautorizată a buteliilor cu gaz la linia fierbinte a Primăriei, dar şi la 112.

sursa

alte Articole interesante