În magazinele din Chișinău se vând mure ,,de aur”. Iată cât costă un kilogram

Deși Moldova are cel mai scăzut nivel de trai dintre toate țările europene, nu ai putea zice că și prețurile produselor din comerț sunt la fel de mici. Dimpotrivă, în țara noastră deseori aceleași mărfuri, care se vând și în UE, le poți achiziționa doar cu prețuri exorbitante.

separator

După ce a postat o imagine cu prețurile comparative la mure, prezentatoarea TV Stela Popa, moldoveanca care este stabilită acum la București și prezintă buletinul de știri la TVR 2, a încins discuții aprinse pe pagina sa de socializare. Aceasta spune că la Chișinau, 1 kilogram de mure poate fi cumpărat cu 886 MDL, adică 202 Ron, pe când la Bucuresti, aceeași cantitate costă 119 Ron, adică 522 MDL. Prin urmare, diferența este una foarte mare spune jurnalista, adică 364 lei moldovenești. Moldovenii plătesc aproape dublu pentru 1 kilogram de mure.

Unii utilizatori ai rețelei susțin că prețul poate să difere mult și în cazul altor produse, precum, de exemplu, hrana pentru pisici sau câini etc. Mai mult, un domn spune că și în Gemania prețul murelor este de ,,20 eur/kg, 90 ron, adică 420 MDL”.

Concluzia: deși moldovenii sunt mai săraci, puterea de cumpărare este mai mare. Care ar fi explicația acestui fapt?

alte Articole interesante