Meteorologi: ,,Temperaturile scad drastic și ar putea ninge”

La începutul săptămânii viitoare, o masă de aer polar va lovi cu putere Europa, inclusiv România, şi va aduce atât de mult frig, încât pot apărea primele ninsori, ce-i drept la munte. Dar nici în restul țării nu va fi mai bine. În unele zone, temperaturile vor scădea şi cu 17 grade, în doar 48 de ore.

separator

De luni cea mai mare parte din ţară va fi sub imperiul frigului. Orădenii, de pildă, experimentează deja răcirea bruscă. De la 29 de grade vineri au trecut la 15 sâmbătă. Terasele s-au golit, umbrelele de soare au fost strânse, iar de la pantaloni scurţi şi tricou, oamenii au scos gecile din şifoniere, informează stirileprotv.ro.

Şi este doar începutul, pentru că marți-miercuri temperaturile ar urmă să scadă dramatic peste tot. Termometrele nu vor arăta mai mult de 20 de grade nicăieri, iar în centru şi nord ajung la cel mult 12, pentru că noaptea să coboare la minus -2, -3 grade.

Românii ar putea avea aşadar primele fulguieli de anul acesta, în condiţiile în care se anunţă şi precipitaţii slabe. De la o extremă la altă vor trece şi bucureştenii, pentru că de la prea cald pentru această perioadă vor ajunge la prea rece pentru această perioadă. În cifre, asta înseamnă de la 31 de grade înregistrate sâmbătă, la cel mult 18-19, miercuri. Şi n-au cum să nu simtă o diferenţă de 13 grade.

N-ar fi însă atât de rău dacă n-ar bate şi vântul. La rafală poate atinge şi 60-70 de km pe oră, iar pe crește 80-90. În aceste condiţii, temperatura resimţită de corp scade şi mai tare. Abia la sfârşitul săptămânii ar trebui să se întoarcă la temperaturile normale pentru sfârşitul lui septembrie.

Potrivit Serviciului Hidrometeoroligic de Stat, iată ce temperaturi vor fi în Moldova, în următoarele zile.

alte Articole interesante