Noi detalii despre soții Zubcov, cărora autoritățile franceze le-au luat copiii

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin Ambasada Republicii Moldova la Paris, a întrepins o serie de demersuri în adresa autorităților franceze pentru soluționarea cazului în interesul cetățenilor moldoveni, și vine cu următoarele precizări.

separator
În seara zilei de 29 octombrie 2019, consulul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, împreună cu soții Zubcov și avocatul acestora, au efectuat o vizită la centrul social din or. Sucy-en-Brie, la care se află cei doi minori, unde s-au asigurat că starea copiilor este una bună și nu au probleme de sănătate.

Totodată, MAEIE a inițiat crearea unui grup de lucru inter-instituțional cu implicarea instituțiilor de resort ale Republicii Moldova, pentru identificarea acțiunilor ce urmează a fi întreprinse în soluționarea acestui caz și eventual, în cazul obținerii acordului părții franceze, pentru a efectua repatrierea asistată a copiilor în Republica Moldova, sub monitorizarea autorităților competente moldovenești.

MAEIE acordă în mod prioritar atenție situației familiei Zubcov și va monitoriza în continuare evoluția acestui caz.

Amintim că soții Zubcov au rămas fără copii după ce autoritățile franceze i-au luat pe micuți din sânul familiei. Unul din copii a fost observat la grădiniță cu vânătăi pe corp, iar tatăl a recunoscut că l-a disciplinat cu ajutorul unei ,,vărguțe”.

alte Articole interesante