Nota 10 din oficiu. Doi elevi din țară vor fi scutiți de examenul de bacalaureat

Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic,,Mihai Eminescu” din Bălți s-au învrednicit de locuri de frunte în cadrul olimpiadelor republicane. 3 tineri s-au întors cu locul I, 4 elevi s-au învrednicit de locul III și tot atâția s-au întors cu mențiune. Elevii care au obținut locuri de frunte la olimpiade vor fi scutiți de examenul de bacalaureat la disciplina respectivă.

separator

Nicolina Murzuc împreună cu colegul ei Marius Mihăescu au obținut locul III la geografie și respectiv la chimie. Fiind în clasa a XII-a aceștia primesc automat nota 10 la bacalaureat la aceste discipline.

Elevii care au primit locuri de frunte, îndeosebi locul întâi au șansa de a participa la Olimpiada Internațională. Melania Certan a acumulat punctajul maxim și este pe primul loc la geografie. Un asemenea rezultat l-a demonstrat și Alexei Crivceanschi la disciplina biologie.

Profesorii susțin că discipolii lor au depus o muncă enormă și au dat dovadă de multă responsabilitate pe parcursul pregătirilor. De acum 5 ani pentru Maxim Frunză participarea la olimpiada republicană la matematică a devenit un obicei, iar acest an a devenit norocos pentru el clasându-se pe locul III.

Urmează olimpiadele republicane și la celelalte discipline, iar elevii sunt în toiul pregătirilor, relatează btv.md.

 

alte Articole interesante