Elevii moldoveni au obținut nouă medalii la Olimpiada Balcanică la Matematică

Republica Moldova a găzduit ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice la Matematică. Cea de-a 36-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Matematică s-a desfășurat în perioada 30 aprilie – 5 mai și a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu un liceu privat din Chișinău.

separator
La concurs au participat 107 elevi din 11 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia și 6 țări invitate: Azerbaidjan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Marea Britanie.

În acest an Republica Moldova a fost reprezentată de două echipe a câte 6 elevi. Aceștia au obținut 1 medalie de argint şi 8 medalii de bronz. Marius Sclearuc a obținut medialia de argint, iar ceilalți elevi, după cum urmează, au luat medalia de bronz: Mihai Spinei, Alexandru Lopotenco, Mihail Lavric, Dumitru Josu, Tudor Șarpe, Alexandru Rudi, Alic Ciumeico, Daniel Ghenghea.

Sincere felicitări tuturor câștigătorilor!

alte Articole interesante