O ”bătălie VIP” pentru o faptă caritabilă. Cine a acceptat provocarea?

Orice modalitate este binevenită când vorbim despre susținerea persoanelor social- vulnerabile, fie concert, seară de suflete sau chiar bătălie. Cea din urmă modalitate fiind organizată mai mult la figurat, înțelegându-se prin termenul ”bălie” o luptă pentru o sumă pe care să o donezi unei persoane nevoiașe. Tu ai fi gata să ”lupți”intelectual pentru o persoană care are nevoie de ajutor?

separator

Uniunea Internațională a Tineretului  a gândit un proiect distractiv, intitulat ”VIP Battle”, care să aibă drept rezultat o cauză nobilă. Proiectul “VIP Battle” reprezintă un şir din 6 evenimente în cadrul cărora 2 echipe a câte 2 persoane publice din Republica Moldova vor participa la o competitive, pentru a avea şansa de a acorda un ajutor material unei familii socialmente vulnerabile (3000 lei + donaţiile spectatorilor). Publicul este cel care stabileşte prin vot câştigătorii.

6550_50457066179108_907068926_nAstăzi, 28 martie, are loc cea de a doua ediție a acestui proiect. Cei care vor ”lupta” pentru premiul de 3000 de lei sunt două cupluri tinere și receptive. Prima echipă este format din soții Dascăl, Bogdan și Larisa. El este DJ la radio, ea interpretă. Au doi copii frumoși și vor să o vadă pe eroina evenimentului de astăzi zâmbind.  Cea de a doua echipa creativă este formată din prezentatorul radio Gaby Marcu și prietena lui pasionată de arta fotografică, Cristina Evtodii.

Ei vor concura în patru probe inedite pentru a o ajuta pe Mihaela, o fetiţă optimistă de 14 ani, elevă în clasa a 7-ea. Însă, de la naştere ea are o problemă, paralizia cerebrală infantilă, care îi face viaţa mai dificilă. Nu are vise mari sau irealizabile, vrea foarte mult să poată merge la bazin (care i-ar îmbunătăţi starea), să facă cursuri de engleză şi meditaţii la matematică. Este o fetiţă deosebită căreia îi place mult să citească.

546993_433202640084474_82485821_nCristina Evtodii: ”Însăşi ideea de a organiza ceva pentru a ajuta pe cineva este un lucru mai mult decât salutar. Fie concert, fie o campanie pe facebook sau un „battle” aşa cum va fi la noi, contează implicarea! Mi-a fost uşor să accept pentru că nu odată am participat la diferite acțiuni caritabile în calitate de fotograf și fiecare caz m-a emoționat enorm. De acestă dată am ocazia să ajut și altfel decât am făcut-o până acum! Motivația cea mai puternică pentru a participa este faptul că vom aduce un zâmbet pe faţa unui copil. Ne va fi vesel în timpul concursului, pentru că ştiu că vor fi probe haioase. Sperăm ca Mihaela să se molipsească de zâmbetele și gândurile noastre pozitive”.

Gaby Marcu: ”E bine că organizatorii de evenimente caritabile implică şi concursuri unde fiecare echipă participantă îşi poate aduce ”mâna” lor de prieteni, care eventual vor lăsa şi ei un ajutor. Bătălia aceasta va fi un joc și chiar mă bucur că din echipa cealaltă face parte un coleg de radio de-al meu. Chiar dacă se presupune că vom lupta, eu sunt sigur că va fi o seară cu bună dispoziție și cu un rezultat caritabil. Știu că se poate și mai mult. Mereu se poate face mai mult. Cu cît mai multă lume – cu atât mai bine. Pentru mine va fi o plăcere să particip împreună cu iubita, colegii şi prietenii pentru ajutarea unui omuleţ ca să fie fericit”.

282813_481382698572226_1657247480_nBogdan Dascăl: “Copii trebuie ajutaţi indiferent de războaie, mai ales când este vorba de sănătate. Am impresia că pe lângă INVIDIE, BOALĂ, care au cucerit definitiv poporul nostru în ultimii 25 de ani, acum îşi mai face drastic loc lânga ea şi INDIFERENŢA… Orice bătălie e un salt înainte, pentru a te performa, iar această luptă improvizată este o performanţă în a fi mai bun. Cred că se poate de făcut şi mai mult pentru Mihaela!!! Cu toate că nu sunt un strateg sau administrator prin vocaţie, dar ştiu că se poate, iar când există şi dorinţă din partea cuiva atunci orice problemă se rezolvă. Poate când eram mai tineri nu prea găseam timp şi pentru aşa manifestări, cu toate că participam şi atunci, dar acum încercăm să găsim mereu câteva secunde, minute, ore, pe care să le dedicam unei cauze nobile, şi care posibil se vor întoarece cu bine cândva la copii noştri”.

Evenimentul va avea loc Clubul Kremlin (Mircea cel Bătrân, 17/2) începând cu ora 21.30. Intrarea la eveniment este  GRATUITĂ. Este așteptat oricine are dorința de a dărui un zâmbet și un mic aport financiar Mihaelei.

531106_498144243577057_399608469_nÎn prima ediție, interpreta DARA și producătorul ei Alla Donțu au dus o bătălie veselă cu duetul Karizma&Cristina Croitoru. În urma bătăliei dintre VIP-uri, 4000 de lei au ajuns în familia Anastasiei Lozinschi de 10 anișori, care suferă de paralizie cerebrală infantilă de la vârsta de 7 luni.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Corina Țepeș și Costi Burlacu la muncă și la shopping în Italia
Articolul anterior
Noutate bombă în familia lui Pepe!
Articolul următor