O femeie de 36 de ani, mamă a trei copii, a fost dagnosticată cu leucemie, după ce acum 3 ani a învins cancerul la sân

Momente cumplite pentru familia Bîtlan din satul Măgdăcești. Mama a trei copii, în vârstă de 36 de ani, a aflat acum două luni că are leucemie și asta la 3 ani după ce a reușit să învingă o boală la fel de necruțătoare, cancerul la sân.

separator

Unica dorința a femeii este să rămână în viață pentru a-și putea crește cei trei copii. Medicii din Turcia îi spun că are șanse de vindecare, însă tratamentul este destul de costisitor, așa că și oamenii din sat i-au sărit în ajutor.

”Mama avea niște vânătăi care apăreau de la cea mai mică lovitură. A dat analize și toate analizele de sânge erau rele”.

Acum Aliona Batlan este la tratament în Turcia. Chimioterapia este una de durată, dar și foarte costisitoare – patru ședințe costă 100 de mii de dolari. Din donații familia abia de au strâns 20% din suma.

Soțul Alionei este șofer de cursă. Acum familia lupta din răsputeri să adune suma necesară pentru tratament. Aflată în Turcia, femeia nu a putut fi prezența la ziua de naștere a mezinei așa că i-a transmis îmbrățișări prin internet. ”-Mama, cum te simți? -Că te văd pe ține mă simt mai bine. Va văd pe toți. – Vreau să vin repede acasă pentru că te iubesc. Îmi este foarte greu fără ține.” ”Sperăm în scurt timp să mă fac bine și să vin acasă.”

În lipsa mamei, copii se alina cu gândul la ea.

”Mama mereu spunea că trebuie să fim simpli. Să nu ne comportăm urat cu cei din jur. Mama când îmi dădea un sfat cum să procedez și eu așa făceam, anume atunci rezultatul era unul bun. Între mine și mama e cea mai strânsă prietenie.” ”Nu se da bătută. Chiar dacă o durea, ea se ținea că e bine. Așa e de firea ei.”

”Cea mai mare dorința a noastră e că mama să fie bine, să vină acasă.”

Cei care vor să doneze bani pentru cazul Alionei Bitlan, o pot face prin intermediul conturilor bancare prezentate mai jos.

Reportaj realizat de către echipa protv.md

alte Articole interesante