O fetiță de 6 ani din Cantemir a murit subit, în condiții incerte. Oamenii legii cercetează cazul

O fetiță de numai 6 ani a murit săptămâna aceasta, după ce i-a crescut temperatura și a avut un început de tuse. Tragedia a avut loc cu două zile în urmă, în satul Sărai, din comuna Țiganca, raionul Cantemir. Poliția a inițiat un proces penal în care se investighează neglijența mamei copilei, dar și a medicilor, potrivit deschide.md.

separator
Miercuri, 5 decembrie, în jurul orei 07:00, poliția din Cantemir a fost alertată despre faptul că o fetiță în vârstă de 6 anișori a murit subit, după ce starea de sănătate s-a agravat.

Medicii legiști nu au depistat urme de moarte violentă pe suprafața trupului neînsuflețit al micuței. O primă versiune al decesului ar fi faptul că fetița suferea de o pneumonie acută, iar mama sa nu a arătat-o medicilor.

,,În dimineața în care a avut loc tragedia, fetiței i-a crescut brusc temperatura, a avut o tuse gravă, iar ulterior a decedat. Mama copilului nu s-a adresat la spital pentru că acesta să fie supus examinării medicale. Noi am dispus efecutare unei expertize medico-legale pentru a stabili cu exactitate cauza decesului, iar preliminar ar fi vorba despre o pneumonie acută și netratată la timp. Totodată, a fost inițiat un proces penaă în care sunt vizați mama copilului și medicii pentru neglijență”, a precizat șeful Inspectoratului de Poliție Cantemir.

Potrivit primarului comunei Țiganca, fetița provine dintr-o familie social-vulnerabilă, mama sa, în vârstă de 35 de ani, având la întreținere încă trei minori. Cu opt zile înainte de tragedie, femeia a beneficiat de un ajutor material în valoare de 16 mii de lei din partea Consiliului Raional, la cererea administrației locale.

Femeia locuiește în concubinaj cu un bărbat în vârstă de 47 de ani cu care are un copil de un an. Cei doi copii mai mari au 12 și respectiv 15 ani. Familia locuiește cu chirie într-o casă bătrânească din sat. Adulții nu au un loc de muncă stabil, din când în când mai lucrează cu ziua. Familia primește ajutor social de la stat în valoare de 2.000 mii de lei lunar, iar recent, chiar cu vreo 8 sau 10 zile înainte de tragedie, a primit o sumă mare de bani ca ajutor material unic de la Consiliul Raional, câte vreo 4000 de lei per copil, ca să aibă cu ce să le ia de mâncare, haine, rechizite, dar și lemne pentru foc.

Oamenii legii din Catemir investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

alte Articole interesante