O fetiță de nouă luni a fost găsită într-un parc din Capitală

Copila a fost găsită singură în tufișuri după sărbătorile de la începutul acestei săptămâni. Într-o postare pe pagina sa de facebook, interpreta Roxana a scris că micuțul a fost adus la spitalul pentru copii unde acum se afla și ea.

separator

„Puișorul ăsta a fost abandonat de părinți …mai bine zis uitat într-o tufa după «майовкэ». Părinții pur și simplu au uitat de el … Poliția l-a adus la spitalul de copii în salonul unde mă găseam la moment. Înghețat și flămînd …..iaca așa părinți…”, a scris Roxana. 
Natalia Stati, ofițerul de presă al Direcției Poliției Capitalei, a comunicat pentru revista Odoraș, că de fapt copilul nu a fost uitat de către părinți. Chiar de 1 mai, mama acestuia în vârstă de 35 de ani, originară din comuna Trușeni, a mers la vecini și acolo a băut prea mult alcool. Întorcându-se acasă, la un moment dat s-a răsturnat căruciorul în care se afla micuța de doar nouă luni, iar femeia nu a ridicat-o, ci s-a culcat lîngă ea. Respectiv copila nu a fost găsită singură cum s-a crezut inițial. Un trecător a văzut-o și a chemat poliția, iar oamenii legii ulterior au chemat ambulanța. Micuța nu a pățit nimic, dar pentru investigații și supraveghere a fost transportată la Spitalul Clinic de Copii „V. Ignatenco”. Mama era în stare avansată de ebrietate. Femeia trăiește în concubinaj cu tatăl fetiței. Acesta, după ce a aflat despre caz, a mers la spital după copil. Dar medicii l-au direcționat spre Comisia privind protecția drepturilor copilului a sectorului Buiucani. Poliția i-a întocmit un proces contravențional mamei, iar aceasta riscă amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, Comisia privind drepturile copilului urmează să se expună dacă fetița revine în familie sau părinții vor fi lipsiți de drepturi.

Sursa

alte Articole interesante