O jucărie de brad poate schimba viaţa unui copil nefericit

Misiunea Social

separator
ă „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei  cu susținerea Unica Shaping Club a demarat campania „De la Mame pentru Mame”, în perioada 3-25 decembrie. Astfel în fiecare sală  a fost amplasată câte o lădiță pentru a colecta jucării și hăinuțe destinate copiilor care duc lipsă de ele. Iar femeile nu au fost indiferente și pentru acest fapt le mulțumim!

În data de 22-23 decembrie Misiunea Socială „Diaconia” a  mai organizat un târg de binefacere, unde  au fost expuse jucăriile de brad confecţionate de mamele-voluntare din Chişinău.

Campania a fost lansată pentru al doilea an consecutiv, iar pe parcursul a două săptămâni mame de diverse vârste şi profesii (o parte din ele fiind cliente Unica Shaping Club), au confecţionat jucării de brad, folosind materiale precum:  fetru, hârtie, mărgele, paiete etc. Pe fiecare jucărie era ataşat şi un mesaj sugestiv pentru cumpărători: „Mulţumesc! Datorită ţie voi creşte în braţele mamei!”.

„Împodobirea bradului este o activitate plină de semnificaţie pentru fiecare familie. De ce facem asta? Pentru că luminiţele sunt simbolul călăuzei pentru cei 3 magi, ele marchează drumul spre Pruncul Iisus”, a declarat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia.

 

Accidentul de la Boldurești comis de primarul care a ucis un copil cu mașina: Poliția a inițiat o anchetă de serviciu

În urma accidentului rutier din 19 februarie curent din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, în care a fost tamponat un copil, iar șoferul a părăsit locul accidentului; Inspectoratul General al Poliției a demarat o anchetă de serviciu pentru a elucida acțiunile/inacțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la descoperirea infracțiunii.

În cadrul anchetei, Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că 5 angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare.

În rezultat, prin ordinul șefului IGP, un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectorat au fost demiși, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră.

Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă ultimele crime de un procuror. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”.

Număr record de camioane în vamă

Serviciul Vamal anunță că, în ultimele 24 de ore, funcționarii postului vamal Leușeni au perfectat un număr record de camioane: 550 camioane pe sensul de ieșire și 394 camioane pe sensul de intrare.

În această ordine de idei, exprimăm  mulțumiri autorităților vamale din România pentru conlucrarea eficientă în vederea fluidizării traficului prin sincronizarea acțiunilor de control.

Totodată, mulțumim funcționarilor vamali pentru munca depusă în scopul fluidizării traficului și reducerii timpilor de așteptare la perfectarea operațiunilor vamale.

Menționăm că, în ultima săptămână cresc valorile de trafic a camioanelor prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română și, în acest sens, Serviciul Vamal întreprinde acțiuni menite să contribuie la minimizarea timpilor de traversare și fluidizarea traficului de camioane.

În Republica Moldova vor fi create camere agricole menite să reprezinte interesele fermierilor

În scopul reprezentării și protejării intereselor fermierilor, în Republica Moldova vor fi create camere agricole. Raportul la proiectul de lege care prevede acest lucru a fost aprobat, astăzi, de membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit proiectului, camerele agricole sunt organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, pe domeniile lor de competență. Camerele agricole vor fi constituite în două nivele: zece camere agricole regionale și Camera Agricolă Națională. Calitatea de membru al camerei agricole va putea fi obținută de către producătorii agricoli care dețin cu drept de proprietate, posesie și folosință cel puțin două hectare de teren agricol arabil; sau cel puțin un hectar de teren ocupat de culturi perene sau legume în câmp deschis; sau cel puțin 0,1 hectar de legume pe teren protejat; sau un număr de animale, pentru exploatațiile nonprofesionale, mai mare decât cel prevăzut de Legea privind activitatea sanitară veterinară. Fermierul poate fi membru doar al unei camere agricole regionale.

Activitatea camerelor agricole va fi finanțată din contul cotizațiilor de membru, din serviciile de consultanță și/sau asistență prestate contra cost, din donații sau sponsorizări, precum și din alte surse legale. Modelul de organizare a camerelor agricole în Republica Moldova va fi unul hibrid. 

Pe de о parte, statul, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare va facilita procesul de creare și instituționalizare a camerelor agricole regionale, iar, pe de altă parte, camerele agricole vor avea autonomie totală în activitatea lor, se prevede în comunicat. 

Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole a fost elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul tehnic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, implementat cu suportul financiar al USAID. Documentul urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Din nou împreună: Lopez și Anthony au adus fanii până la lacrimi
Articolul anterior
Străluceşte de sărbători în ritmul numărătoarei inverse!
Articolul următor