O mamă a născut în zăpadă. Ambulanța a ajuns după momentul nașterii

Tânăra în vârstă de 21 de ani a născut pe marginea drumului. Copilul nu a mai aşteptat şi s-a născut înainte ca ambulanţa să ajungă. Potrivit medicilor, starea de sănătate a bebelușului nu a fost afectată.

separator

Femeia din Puşcaşi, județul Vaslui, a simțit dureri de naștere la ora 4:00 dimineaţa, când a şi sunat la 112.  La scurt timp a ajuns şi ambuanţa, însă doar pentru a-i prelua pe cei doi, întrucât femeia născuse deja, potrivit vremeanoua.ro.

David George, aşa cum a primit numele, este un bebeluş sănătos. Mama însă s-a ales cu o sperietură groaznică.

“David George a avut mare noroc, fiindcă Dumnezeu a făcut ca drumul anevoios spre Poiana lui Alexa să-l parcurgem destul de ușor și repede, având în vedere condițiile meteo. Am ajuns la timp și am preluat-o pe mămică cu tot cu bebeluș. Acesta respira corect și avea culoare normală, semn că frigul nu l-a  afectat în niciun fel. Asta și din cauză că mămica s-a dezbrăcat de haină și a pus-o pe zăpadă, după care a născut și și-a înfofolit fătul imediat”, au declarat ambulanțierii care au ajuns la femeie.

Mama nu este la prima naştere. Tânăra de 21 de ani mai are un copil și nu şi-ar fi dorit să nască în zăpadă.

“Când am fost sunați, femeia ne-a  spus că au început contracțiile. Nu i se rupsese încă apa, așa că am decis ca rapid o ambulanță să plece spre locuința acesteia. Nu ne așteptam ca aceasta să nască așa repede. Femeia nu a mai avut răbdare și a ieșit înaintea ambulanței. Numai că a născut, în zăpadă, pe marginea drumului, asistată doar de soț. Ambulanța era la două sute de metri, când femeia a născut și a intervenit rapid. Noi în tot acest timp am consiliat-o pe mămică cu ce are de făcut. Fătul este sănătos, are o greutate de peste 2.500 de grame. Echipajul nostru a intervenit  promt. Acum, atât mama, cât și bebelușul sunt în afara oricărui pericol”, a  declarat directorul medical de la SAJ Vaslui.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Cine va reprezenta Moldova la Eurovision 2018? Vezi lista pieselor înscrise în concurs
Articolul anterior
Află cum să alegi rujul perfect în dependență de nuanța tenului și culoarea părului
Articolul următor