O moldoveancă a fost reţinută la Moscova pentru spionaj în favorea României

O moldoveancă, unul dintre conducătorii holdingului energetic din Federaţia Rusă „Inter RAO”, a fost reţinută vineri, 15 iunie, la Moscova. Femeia a fost plasată în arest preventiv şi este acuzată că ar fi colaborat cu un om de afaceri care s-ar afla în relaţii strânse cu serviciile de securitate române.

separator

Cetăţeanca Republicii Moldova Corina Ţurcan a fost reţinută de ofiţerii FSB (serviciile de securitate ruse) în urma percheziţiilor efectuate la biroul ei, dar şi la domiciliu şi după ce oamenii legii ar fi urmărit-o pe o durată lungă de timp pentru a stabili cu cine interacţionează moldoveanca, care deţine şi cetăţenia rusă.

Femeia de 43 de ani, absolventă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), riscă până la 20 de ani de închisoare pentru spionaj în favoarea României. Potrivit legislaţiei ruse, articolul „spionaj” din Codul Penal este atribuit doar cetăţenilor străini.

În cazul cetăţenilor ruşi se aplică articolul „trădare de patrie”. În cadrul companiei, Ţurcan conduce departamentul „trading”, responsabil de importul şi exportul energiei electrice.

În plus, Corina Ţurcan conduce şi cu procesul de furnizare a energiei electrice în Republica Moldova, prin Centrala hidroelectrică de la Cuciurgan, scrie presa rusă, potrivit adevarul.ro.

alte Articole interesante