O moldoveancă și-a deschis propriul magazin cu produse autohtone în Italia

Femeia are o poveste de viață cutremurătoare. La vârsta de 26 de ani, a plecat în Italia pentru a le asigura celor doi copilași ai săi o viață mai bună, i-a lăsat pe micuți în grija surorii mai mari. Experiența nu s-a lăsat fără lacrimi, dor și suferințe, însă, în cele din urmă, visul acesteia s-a împlinit.

separator
După ce a schimbat mai multe locuri de muncă, Angela Tăbârță, originară din satul Chetroseni, raionul Hâncești, și-a deschis propriul magazin cu produse moldovenești, în Italia, și speră să îi convingă pe băștinași să îi treacă pragul.

,,La început am avut doar ideea … Dar pentru asta trebuia să am permisul de ședere pe teritoriul italian, că e nevoie să prezint un certificat de cunoaștere a limbii italiene (asta presupunea să susțin un examen), apoi să am și un curs de alimentație publică. Le-am luat pe rând, am făcut cursul de limbă italiană, am susținut examenul, mi-am făcut permisul de ședere și sunt pe cale să închei și cursul de alimentație publică. La sfârșitul săptămânii mă așteaptă patru examene. Nu este ușor, dar cine vrea să lupte, obține tot ce își dorește. Am început să fac actele necesare, dar cu reușite, cu obstacole, am reușit”, povestește Angela.

Moldoveanca își dorește ca cei care vor vizita magazinul să se simtă ca ,,acasă”, să simtă o parte din țara noastră, motiv pentru care și-a decorat încăperea cu lucrușoare ce inspiră tradițiile moldovenești, motivele naționale, muzica moldovenească și tricolorul afișat la loc de cinste.

Mai multe poți citi în interviul realizat de către jurnalista Elena Robu pe elenarobu.md.

alte Articole interesante