O moldoveancă va conduce cel mai amplu proiect din lume, care va elabora sistemul digital de identificare universală a persoanelor!

Moldoveanca Mariana Dahan, originară din Ungheni, Moldova, are o carieră impresionantă. În scurt timp, aceasta va conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor.

separator
18118520_10154461374371863_7731006859617393426_n

O figură proeminentă în lumea identificării digitale, Mariana Dahan a făcut studii postuniversitare la Massachusets Institute of Technology- Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța. Tânăra a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Moldoveanca este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain- un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active.

Inițiativa World Identity Network, lansată la un summit Blockchain, pe insula Necker a lui Sir Richard Branson, va fi condusă de Mariana Dahan. Publicația prnewswire.com scrie că Mariana Dahan a fost forța din spatele Identification for Development (Identificare pentru Dezvoltare)- un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.

Pe pagina sa de facebook, Mariana Dahan a scris că abia așteaptă să lucreze alături de oamenii care vor contribui spre progresul sistemelor digitale de identificare a persoanelor. În poză, Mariana Dahan este alături de Sir Richard Branson, un magnat, investitor și filantrop englez, fondatorul companiei Virgin Group, a cărui avere netă este estimată de Forbes ca fiind de 5 miliarde de dolari și care a ajuns în lista 100 Cei mai Mari Englezi, creeată de BBC. 15014327863128

sursa: www.unimedia.info

alte Articole interesante