O româncă a fost numită în funcția de Ministru al Sportului din Franța!

Înotătoarea Roxana Mărăcineanu, în vârstă de 43 de ani, a fost numită de președintele Emmanuel Macron noul Ministru al Sportului din Franța. Sportiva este căsătorită cu Franck Ballanger, ziarist la France Inter. Aceasta are doi copii micii, de 5 ani şi 2 ani și deține dublă cetățenie română și franceză.

separator

Prima femeie din Hexagon care a cucerit titlul mondial la natație s-a făcut remarcată și în afara bazinului, în 2015, ea creând un scandal de proporții după ce a dezvălui în ‘L’Equipe’ că mulți sunt nemulțumiți de conducerea Federației franceze de Natație, însă nimeni nu are curajul să vorbească.

Sub titlul „Regret adeseori că am fost campioană mondială!”, fosta sportivă născută la București, pe 7 mai 1975, a vorbit în 2015, cu mult curaj despre problemele cu care se confruntă natația din Hexagon, subliniind, de pildă, că foștii campioni nu sunt susținuți în reconversia lor profesională.

Tânăra a intrat în istoria înotului din Hexagon devenind în 1998, la Perth, prima franţuzoiacă medaliată cu aur la Campionatul Mondial de nataţie. Retrasă din competiţie în 2004, după ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena, Roxana a lucrat mai apoi în televiziune şi a lansat diverse programe de atragere a tinerilor spre sport.

A contribuit, de asemenea, la realizarea unor clipuri video care prezintă bazele unei alimentaţii adaptate la efortul fizic.

În 2010, a fost aleasă consilier regional în Île-de-France.

sursa

alte Articole interesante