Un moldovean din Italia a devenit cunoscut peste noapte. O simplă faptă bună i-a adus zeci de oferte de muncă!

Un moldovean a devenit cunoscut peste noapte la Roma. Acesta a găsit un portmoneu cu bani și acte și a decis să îl găsească pe proprietar, care se dovedise a fi un jurnalist de la postul de televiziune italian Rai News 24. Jurnalistul Luca Moriconi a rămas plăcut surprins de gestul moldoveanului și a relatat întreaga ispravă pe contul său de facebook.

separator

Plin de recunoștință, jurnalistul a dorit să-i ofere o mică surpriză conaționalului nostru, însă tânărul a refuzat:

,,I-am adus un porumbel dulce, în semne de mulțumire, am vrut să-i dau un sfat, dar a spus: „Nu, dar ține-mă minte, dacă îți va trebui să muți ceva sau lucrări de reparație! Îmi place să lucrez!”.

După ce jurnalistul a publicat postarea pe contul său de facebook, sute de italieni au apreciat onestitatea moldoveanului, iar mai mulți oameni de afaceri și-au exprimat dorința de a-l lua pe acesta în echipa lor.

,,Să vă povestesc o istorie frumoasă de Paște”, scrie jurnalistul Luca Moriconi.

Federico este un muncitor moldovean, care locuiește la Roma, într-o suburbie din zona Casilina. Federico a căutat noaptea trecută pe internet numele deținătorului portmoneului pe care îl găsise în via di Sant’Agnese în timp ce lucra. Înainte de asta a căutat numele proprietarului pe plăcutele lipite la soneriile ușilor din acel bloc, însă nu avea cum să știe că cel care și-a pierdut portofelul nu locuiește acolo, ci pe o strada adiacentă. Noaptea trecută, el a găsit numărul casei proprietarului portofelului, îl cheamă și spune: „Este, chiar și banii!” Veniți și luați, nu știam unde să-l în momentul când l-am găsit. Federico locuiește împreună cu colegii săi într-un apartament aflat în afara Romei, unde astăzi m-au salutat cu un zâmbet și pentru a fi sigur că acest portofel era al meu, mi-a cerut data nașterii. I-am adus un porumbel dulce, în semne de mulțumire, am vrut să-i dau un sfat, dar a spus: „Nu, dar ține-mă minte, dacă îți va trebui să muți ceva sau lucrări de reparație! Îmi place să lucrez!”.

Mulțumesc lui Federico, nu voi rata!”, a scris jurnalistul pe pagina sa de facebook.

Conaționalul nostru a primit sute de mesaje de apreciere.

alte Articole interesante