Olesea Sveclă a împlinit 30 de ani. Mesajul deosebit al lui Anatol Durbală, pentru soția sa

Olesea Sveclă trăiește o frumoasă etapă a vieții – 30 de ani, o familie împlinită, un soț iubitor care îi oferă sprijin și ajutor, și doi copilași minunați, fetiță și băiat, care le încântă inimile.

separator
Actrița își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Cu siguranță, Olesea se bucură de un soț atent și grijuliu, care știe să-i facă zilele colorate.

Soțul ei, prezentatorul TV Anatol Durbală a surprins-o cu un mesaj deosebit și inedit, așa cum de fiecare dată îi reușește să o facă, însă tot mai inventiv și ingenios. În viața de cuplu a soților Durbală, în mod cert, nu e loc pentru clipe de monotonie:

,,”Puiuţ”, „Scumpu'”, „Iubire” – aşa aud că zic soţiile iubitoare soţilor. Dar Ea îmi zice „Durbală”, „Durbazol”, „Durbic”… Şi Cassandra deam’ mă strigă „Durbic” uneori… Cu toate acestea, din gura Ei „Durbazol” sună „Durbabun”, „Durbală” – „Iubire” şi chiar şi „Durbic” începe a aduce a puiuţ (de crocodil, dar totuşi). Şi mie îmi place s-o fac pe gravul când mă scarmănă Ea aşa. Şi-mi place că Ea, ştiind că-mi place, nu arată că ştie. Noi spălăm vasele la nimereală, care când apucă. Iar dacă ni-i a certa, le aruncăm în maşina de spălat (vase). Şi mâncarea o gătim alandala, Ea tot felul de tartoline cu sos de cocomârlă, eu mămăligă. Ne iese gustos la amândoi. Ea mă ceartă că nu ştiu să clădesc hainele frumos pe poliţe şi de câte ori deschide uşa dulapului, îi cade un pulover de-al meu în cap. Eu o cert că aprinde luminile în toată casa, cu trebuinţă şi fără, şi-şi aminteşte neapărat să le deconecteze la baie, exact când eu fac duş acolo. Pe mine mă scoate din sărite că Ea când povesteşte ceva sare peste gânduri, nu spune nume proprii, denumiri de locaţii, cel mai important zice la sfârşit sau deloc şi se miră când îi zic că nu am înţeles. Pe Ea o scoate din sărite că las ştergarele pe masă, că obişnuiesc să-mi tund barba la oglinda de la intrare şi părul tăiat cade în pantofii ei de lac, că tind să îmbrac albastru peste albastru sau bordo peste bordo… şi că nu avem nici masă, şi nici scaune ca lumea în casă… Mai pe scurt, o întreagă corvoadă de mărunţişuri care ne rod.
Dar.
Toate aceste mărunţişuri alcătuiesc la un loc un univers imens de măreţii nevorbite, de văzături ne-privite, de auziri ne-ascultate. Pentru că Ea nu ştie, nu înţelege, nu analizează ca mine, nu conchide şi nu deduce. Ea simte şi iubeşte. De aceea sunt mândru de mine în fiecare zi că m-a dus capul să mi-o iau de soţie. 🙂
Ea azi împlineşte 30 de ani.
Şi iar mă bucur că mai tocim un pic curiozitatea ascuţită a lumii, căreia tare-i mai pasă de diferenţa noastră de vârstă: gata, domnilor, am soţie de treizeci şi „ceva”, nu douăzeci şi „ceva”… Doamne, ce prostie mai e şi asta… 🙂 Ia uitaţi-vă mai jos: avem o „sfecluţă” şi un „durbic” – or creşte mari şi s-or lămuri ei cine cine-i – care spulberă toate. Olesica, la mulţi ani!
Să fii sănătoasă şi fericită! Noi te iubim şi o să facem tot ce ne stă în puteri ca să te păstrăm în starea asta veșnic!”, a scris Anatol Durbală, pe pagina sa de facebook.

La mulți ani sărbătoritei!

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Interpreta Carolina Gorun a fost aseară mireasă! Invitați aleși pe sprânceană la nunta artistei
Articolul anterior
În meniul din grădinițe se conține prea mult lapte, spun mămicile, care au lansat o discuție aprinsă într-un grup online
Articolul următor