E oficial! Ora de vară a fost eliminată în toate țările europene

Ora de vară a fost eliminată după ce Parlamentul European a adoptat această decizie cu majoritate de voturi. Astfel, anul nu va mai fi împărţit în ora de iarnă şi ora de vară în nicio ţară din Europa.

separator

Anul trecut peste 70.000 de oameni din Finlanda au semnat o petiţie prin care au cerut Uniunii Europene să renunţe la ora de vară, invocând faptul că schimbarea orei de două ori pe an îi pune în dificultate pe oameni, scrie spynews.ro.

Toate statele Uniunii Europene au început să adopte ora de vară în anul 1970 pentru a economi energie după primul șoc petrolier, potrivit sursei citate. Anual, în ultima duminică a lunii martie, România trecea la ora de vară.

Dar, decizia luată de Parlamentul European va elimina de acum înainte ora de vară pentru toate statele din Europa. Rezoluţia a fost votată deja de majoritatea deputaţilor europeni, urmând ca statele membre să fie de acord să o adopte.

Eurodeputaţii consideră că „numeroase studii ştiinţifice (despre acest subiect) nu au avut rezultate concludente, dar au arătat, în schimb, existenţa unor efecte negative asupra sănătăţii fiinţelor umane”.

Republica Moldova va trece la ora de vară în ultima duminică a lunii martie.

alte Articole interesante