Panică la bordul aeronavei cu prinţul William și Kate, în Pakistan

Prinţul William al Marii Britanii a anunţat că el şi soţia lui, Kate, se simt bine după ce un avion al Royal Air Force la bordul căruia se afla cuplul princiar a fost nevoit să anuleze de două ori procedurile de aterizare, în oraşele pakistaneze Rawalpindi şi Islamabad, şi să se întoarcă în Lahore, joi, din cauza unei furtuni deosebit de puternice, informează Reuters.

separator
Avionul RAF Voyager ce a transportat cuplul princiar britanic, care efectuează în această perioadă o vizită oficială de patru zile în Pakistan, s-a întors în Lahore, unde ducele şi ducesa au petrecut ziua de joi.

Prinţul William, care a lucrat în trecut ca pilot de elicopter în cadrul unei divizii specializate în operaţiuni de căutare şi salvare, le-a dezvăluit reporterilor după aterizare că atât el, cât şi soţia lui se simt bine şi a glumit spunând că acele probleme s-au produs doar pentru că el pilota aeronava.

Un fotograf al agenţiei Reuters, aflat la bordul avionului, a spus că nu au existat probleme înainte de decolare, dar zborul, ce ar fi trebuit să aibă o durată de doar 26 de minute, a devenit extrem de turbulent în momentul tentativelor de aterizare.

În cele din urmă, călătoria aeriană a durat peste două ore, iar fotojurnalistul a spus că acesta a fost cel mai turbulent zbor din viaţa lui, în condiţiile în care el are în spate o carieră de 25 de ani, pe parcursul căreia a zburat cu regularitate cu avionul.

Un reprezentant cu rang înalt al Aviaţiei Civile din Lahore a declarat că Will şi Kate ar putea încerca din nou să aterizeze în Islamabad joi seară, dacă vremea le va permite acest lucru, conform Agerpres.

alte Articole interesante