Pe 31 martie, fii și tu parte a campaniei ,,Masa Bucuriei” lansată de Misiunea Socială ,,Diaconia”!

De luni până vineri, în parcul „Serghei Lazo” din Capitală, peste 160 de bătrâni stau în rând pentru o masă caldă la cantina socială mobilă. Pentru mulţi dintre ei, prânzul oferit de voluntari  e unica masă din acea zi. Toţi aceşti oameni au fost ieri medici, profesori, muncitori la fabrici, iar azi, din cauza sărăciei şi migraţiei au ajuns la limita existenţei.

separator

Mâine, pe 31 martie, ai ocazia să îi ajuți și tu pe acești oameni rămași la limita existenței. Donează-le un prânz cald, în cadrul Campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei”, lansată al nouălea an consecutiv!

Sâmbătă, pe 31 martie, Misiunea Socială „Diaconia” va desfășura colectarea naţională de produse alimentare neperisabile pentru susținerea persoanelor nevoiașe. Vino la unul dintre magazinele implicate în campanie şi donează produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali. Donația ta poate umple farfuria unui flămând!

Toate produsele pe care le vei dona în magazine, în această zi, vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare pentru bătrânii deserviți în cele 5 cantine susținute de Diaconia și partenerii campaniei. În cadrul campaniei, în jur de 1000 de tineri voluntari îi vor informa și îndemna pe oameni ca, în preajma sărbătorilor de Paşti, în afară de produsele achiziţionate pentru familie, să doneze produse bătrânilor, pentru un prânz cald, de care vor beneficia pe tot parcursul anului.

În 2017, în acest proiect, au fost colectate 37 de tone de produse alimentare la nivel naţional şi donaţii pentru 8.000 de mese calde. Din aceste resurse, doar la cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele” din Chişinău au fost distribuite peste 44.000 de prânzuri.

Colectarea produselor va avea loc în 100 de magazine din 22 de localități din întreaga țară: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Boghenii – Vechi, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Strășeni, Florești, Ucrainca şi Ratuş, Rezina și Șoldănești.

Iată lista magazinelor din Capitală în care se vor colecta produse:

Green Hills 10, piata Cantemir 1, TOPAZ
Linella 35, str. Ion Creangă, 32
IMC 1,str. Ion Creanga 78
Linella 5, str. Onisifor Ghibu 7/2
Linella75, str. O. Ghibu 5
Linella 16, str. Alba Iulia 196/4
Linella 31, str. Alba Iulia 204
Family(luciafarul), str. Alba Iulia
Linella 39, Nicolae Costin, 65
Linella 32, str. Tudor Vladimirescu 55
Linella 53, str. Calea Ieșilor 55, Durlești
Linela 47, str. V. Lupu 61/5

De asemenea, poți dona un prânz cald print-un sms la 9005 (UNITE) sau poți suna la numărul 0900 09005 (UNITE și MOLDTELECOM).

Prin intermediul terminalelor de plată poți efectua donația în toate rețelele din Chișinău: MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Sau poți dona un prânz cald prin intermediul e-donații: http://bit.ly/2DkTcoi

alte Articole interesante