Pe malul râului Bâc activează în jur de zece spălătorii auto care poluează râul

România acordă zece milioane de euro pentru amenajarea râului Bîc, dar autorităţile de la Chişinău nu sunt în stare să-l protejeze, spune preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi.

separator

Activistul trage un semnal de alarmă şi afirmă că în preajmă sunt zeci de agenţi economici ce prestează servicii ilegale, care poluează râul, şi nimeni nu-i sancţionează.

„Eu înţeleg să nu ai bani ca stat să faci anumite lucrări de reparaţie, să nu-ţi ajungă anumite resurse financiare pentru a modifica, pentru a moderniza acest râu, dar resurse financiare nu ai nevoie pentru a sancţiona. Nu poţi să nu observi cum un camaz de tonaj a descărcat de trei ori aici deşeuri aici, este imposibil să nu observi acest lucru. Este imposibil să vezi că sunt câteva spălătorii auto, că sunt vulcanizări aici”, spune Vlad Bileţchi, preşedinte, Asociaţia Obştească „UNIREA – ODIP”.

În strada cantonului, pe malul râului Bâc, sunt amplasate în jur de zece spălătorii auto, asta deşi activitatea lor este ilegală la mai puţin de 50 de metri de râu.

Primăria a spus că poliţia este cea care ar trebui sancţioneze aceste nereguli, iar şeful Poliţiei Chisinau a trimis echipa de filmare la Inspectoratul Ecologic de Stat. Acolo, însă, şefii erau ocupaţi aşa că nu am primit un răspuns.

Amintim că autorităţile române vor oferi zece milioane de euro pentru reabilitarea râului Bîc iar primăria Chişinău a promis să-l transforme din cel mai poluat râu din Republica Moldova în cel mai curat şi îngrijit.

sursa: www.tvrmoldova.md

alte Articole interesante