Pericolele mașinilor dotate cu instalații de gaz, pe care tot mai mulți moldoveni le folosesc

Maşinile dotate cu instalaţii de alimentare cu GPL, sau cu gaz, s-au înmulţit în ultimii ani, pentru că posesorii de autovehicule au constatat beneficiile acestui combustibil, care sunt în primul rând legate de preţul mai redus cu 40-50% faţă de cel al benzinei. Totuși, datele arată că acestea pot fi periculoase.

separator

În ultima perioadă mai multe maşini au explodat din cauza instalaţiilor de gaz. Cel mai recent caz a avut loc pe 28 septembrie. Atunci o persoană a ars într-un automobil parcat în curtea unui bloc de pe strada Alba-Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei. În urma intervenției, salvatorii au depistat în maşină corpul carbonizat al bărbatului.

În data de 20 septembrie pe strada Albişoara din Capitală o maşină de taxi a explodat în timp ce şoferul făcea plinul la o staţie de alimentare. În urma incidentului, alte trei vehicule au fost deteriorate.

Angajatul benzinăriei spunea atunci că deflagraţia a avut loc, cel m ai probabil, din cauza unei defecţiuni la instalaţia de gaz.

Un alt taxi a fost cuprins de flăcări în 30 august. Incidentul s-a produs pe strada Cuza Vodă din Capitală. Mașina era parcată pe marginea drumului în momentul în care a luat foc. Pompierii au reușit să înlăture la timp butelia cu gaz de la care se alimenta autoturismul, astfel că au evitat o posibilă explozie. Doar partea din față a automobilului a ars. Nimeni nu a avut de suferit.

Iar la 31 mai o altă maşină a luat foc în timp ce se deplasa pe strada Petricani. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au distrus habitaclul vehiculului. În maşină se afla doar şoferul şi nimeni nu a fost rănit. Potrivit proprietarului, autoturismul era alimentat cu gaz, dar, din fericire, butelia era goală.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante