Persoane publice, reprezentanți ai ambasadelor, dar și simpli cetățeni, s-au mobilizat pentru a face Moldova mai curată!

Echipați cu mănuși și saci, dar și cu o conștiință sănătoasă, mii de moldoveni și rezidenți ai țării noastre au marcat Ziua Globală a Curățeniei, alături de alte 150 de țări ale lumii. Voluntarii au făcut crățenie în parcurile, pădurile, plajele și alte locuri publice din țară, pentru că și-au dorit o schimbare la ei în comunitate insistând asupra faptului că, de fapt, ,,curățenie nu este acolo unde se face, ci acolo unde se păstrează curățenia”! Așadar, mulțumiri celor care astăzi s-au alăturat campaniei ,,Hai Moldova”! Iată cine sunt doar câțiva din eroii zilei, care deja nu mai sunt puțini!

separator

Lilia Ojovan

Prezentatoarea TV a dat dovadă de un înalt simț civic, întrucât își dorește o țara mai curată pentru copiii și viitorul lor!

,,De obicei sâmbătă era zi de curățenie prin casa, azi a fost zi de curățenie in casa noastră mare – planeta. Ma bucur sa văd atât de multă lume implicată, dar cea mai mare dorința a mea, e ca sa învățăm, sa ne educam… sa nu lasam gunoi din urma noastră. Împreuna cu echipa Vorbelor bune
ne-am echipat cu mănuși și saci de gunoi și am făcut curățenie intr-un loc spectaculos, plin de mizerie”, a menționat Lilu, pe pagina sa de facebook.

Ambasada Suediei la Chișinău

,,Facem curățenie în parcul de la Râșcani! #HaiMoldova #WorldCleanUpDay2018”, au menționat reprezentații ambasadei.
  

ONU Moldova

,,Hai, Moldova! Facem curățenie în parcul de lângă grădina zoologică! #HaiMoldova #WorldCleanUpDay2018 Hai Moldova UNDP Moldova, UNICEF Moldova, UNFPA Moldova”

Cimișlia

,,Voluntarii au colectat tractoare cu deșeuri și și-a bucurat locuitorii!”

Organizația Ecodava și școala au făcut curat în s. Trebujeni, Raionul Orhei Onițcani,,Orașul Florești înflorește după ce a fost desțelenit de gunoaie de către locuitori!”

,,Nepoții boierilor Hîncu nu s-au sfiit să-și suflece mâinicile și împreună cu alți fârtați de ai lor au curățat municipiul Hincesti!”

,,Chișinăuenii de pe #BulevardulDacia58 au demonstrat că sunt urmași demni ai DACILOR! De la mic la mare au pus mâna pe unelte și dis-de-dimineață zoresc să curățe zonele verzi din împrejurimi”, este mesajul postat pe pagina de facebook Hai Moldova.

,,Oameni cu suflet mare și harnici la făcut curățenie au colectat gunoaiele din Parcul Muzeul Satului Chisinau, inclusiv din jurul Biserica Veche De Lemn „adormirea Maicii Domnului” Monument Istoric”.

Albota de sus

,,Studenții Colegiul ,,Mihai Eminescu” din Soroca au colectat deșeurile din parcul Mihai Eminescu din mun. Soroca și din regiunea clădirii fostei cârmuiri a Zemstvei din Soroca – monument de arhitectură de importanță națională”.
Elena Bodnarenco:

,,Всемирный День чистоты я провела сегодня вместе с учащимися лицея имени А. С. Пушкина в парке Ион и Дойна Алдя-Теодорович муниципия Сорока”.

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Vedeta televiziunii sovietice Igor Kirilov s-a căsătorit cu o moldoveancă
Articolul anterior
Prinţul Harry împlineşte astăzi 34 de ani
Articolul următor