Persoanele care vând ilegal ghiocei pot primi amenzi de până la 3.000 de lei

Comercianţii ilegali de ghiocei şi viorele, flori incluse în Cartea Roşie, au ieșit pe drumul Chişinău-Orhei. Bucheţelul este vândut cu până la 25 de lei. Inspectorii ecologici şi poliţiştii dau asigurări că stau cu ochii pe cei care încalcă legea, iar persoanele care vor fi prinşi în timp ce rup florile din pădure, vor fi amendaţi.

separator
O femeie a dat asigurări că florile pe care le vinde sunt din grădina ei, chiar dacă şi asta este o abatere.

Pădurarii spun că ghioceii şi viorelele nu au înflorit încă în păduri, pentru că este prea frig. Dar, specialiştii sunt convinşi că florile crescute în grădini de oameni sunt din bulbii rupţi anterior din pădure. „Mulţi vând din ceea ce cresc acasă. Şi pentru a atrage, un pas de marketing, chiar în cazul când se opreşte automobilul şi procură, ei spun că sunt din pădure. Dacă nu s-ar opri, dacă nu ar staţiona, dacă nu ar fi cerere pentru aceste plante, atunci s-ar stopa în genere toată comercializarea”, a declarat Vitalie Starodub, inginer-şef silvic la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei, pentru publika.md.

Oamenii legii spun că pot da sancţiuni doar dacă persoana este surpinsă chiar în momentul în care rupe ghioceii sau viorelele din pădure. Persoanele care culeg din pădure flori pe cale de dispariţie pot primi amenzi de până la 3.000 de lei.

alte Articole interesante