Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019

16 biciclişti amatori au participat, de pe 14 până pe 18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chişinău şi Braşov #HospiceBikeTour2019. Traseul a inclus mai multe locații; Chişinău – Iaşi – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Braşov, trecând pe lângă locuri precum Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui şi parcurgând al treilea cel mai frumos drum montan din România – Transrarăul.

separator

Participanţii au încurajat donaţiile pentru susţinerea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunile din Republica  Moldova. Dintre cei 16 participanţi, 13 au ajuns până la finalul cursei, pe când 3 s-au alăturat pentru primii 160 de kilometri ce despart Chișinăul de Iași. Deşi, majoritatea cicliștilor au fost din Moldova, unul dintre participanţi a venit din SUA să susţină această cauză nobilă, iar altul a venit pentru cursă din România.

Datorită susținerii participanților, donatorilor și a sponsorilor, au fost colectaţi peste 14 mii de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă în Republica Moldova. Toate detaliile pot fi găsite pe pagina Hospices of Hope Moldova https://www.facebook.com/hospicesofhopemoldova.

Evenimentul a fost realizat al treilea an consecutiv cu suportul Kaufland Moldova, în calitate de Partener General.

„La Kaufland credem cu tărie că implicarea face diferența. Fiecare dintre noi are puterea să facă lucruri bune pentru comunitatea în care trăiește, dar atunci când ne adunăm împreună, această putere de schimbare crește și se transformă în lucruri concrete. Ne bucurăm că și în acest an, Hospice Bike Tour a adunat atât de mulți susținători,  inspirați de exemplul oamenilor buni”, a menționat manager CSR Kaufland România și Republica Moldova, Anna Katharina Scheidereiter.

„Ne bucurăm că provocarea noastră a fost acceptată şi HospiceBikeTour2019 a fost un succes. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au susţinut cauza Hospice of Hope Moldova. Gratitudinea noastră se îndreaptă şi către partenerii noştri, care ne susţin an de an şi fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Vă mulţumim!”, a menţionat Raluca Muntean, manager pe ţară Hospices of Hope Moldova şi Albania.

Sponsorii evenimentului au fost: Kaufland Moldova, BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A., KVG, Sade CGTH, Grawe Carat Asigurări S.A., Hai la Țară și Farmacia Familiei. Parteneri strategici: Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ambasada României în Republica Moldova.

Hospice Bike Tour este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova. La moment, Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 700 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 15.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și peste o mie de persoane au primit ajutor umanitar sub forma de pungi pentru stomă și accesoriile necesare.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Gloria Gorceag a arătat în premieră chipul băiețelului ei! Cu cine seamănă Leo?
Articolul anterior
Minorii de la penitenciarul din Goian au posibilitatea să însușească două meserii utile, grație inițiativei fundației Regina Pacis
Articolul următor