Poliția a oferit detalii despre fetița de 9 ani din Strășeni, care a fost dată dispărută

Fetița de 9 ani din orașul Strășeni, dispărută aseară, a fost găsită vie și nevătămată, spun reprezentanții Poliției.

separator
Ieri, în jurul orei 18:45, o femeie a sesizat Poliția din Strășeni despre faptul că fetița ei, în vîrstă de 9 ani, a plecat la magazin în jurul orei 17:00 și nu s-a mai întors.

Imediat polițiștii au întreprins măsuri de căutare operativă, iar în jurul orei 23:00, copila a fost găsită într-o gaură de canalizare din apropierea magazinului, vie și nevătămată.

Fetița nu a fost victima vreunei infracţiuni. Acesteia i s-a acordat ajutor medical și asistență psihologică.
La moment, fetița se află în afara oricărui pericol, mai sune Poliția.

În acest context, oamenii legii îndeamnă părinții să fie vigilenți cu copii minori și să-i supravegheze în permanență! Iar în cazul nefericit al unei dispariţii, trebuie să cunoaşteţi faptul că primele ore de după eveniment sunt esenţiale pentru soluţionarea cu succes a cauzei.

De aceea, este foarte important ca persoana care sesizează dispariţia unui copil să poată oferi următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta minorului, semnalmente, semne particulare, date exacte privind ora, locul şi circumstanţele dispariţiei copilului, orice suspiciune privind starea de pericol în care s-ar putea afla copilul sau orice bănuială care ar putea deveni semnificativă în clarificarea circumstanţelor dispariţiei.

Rolul Poliţiei este de a te ajuta să fie găsit copilul – de aceea, nu uita să sesizezi imediat la 112, întrucât orice informaţie operativă este esenţială în procesul de căutare.

Totodată, IGP vine cu un apel către cetățeni, în cazul identificării în stradă a unor copii nesupravegheați, apelați 112 sau Serviciul Telefonul copilului 116 11, fie sesizați autoritatea tutelară locală!

alte Articole interesante