Prinţul Harry a invitat un copil orfan din Africa la nunta sa. Care a fost motivul gestului?

Căsătoria prinţului Harry cu Meghan Markle a doborât multe stereotipuri, unul dintre acestea – că numai persoane din înalta societate sunt invitate la nunţile regale. Iată că mirele a câștigat simpatia publicului după ce a decis să invite la nunta sa un copil orfan din Lesotho, o ţară africană. Mutsu Potsane s-a întâlnit prima dată cu Ducele de Sussex pe când avea doar 4 ani.

separator

Când l-a cunoscut pe băiat, Prinţul Harry se afla în Lesotho într-o călătorie cu scop umanitar. El i-a oferit o pereche de cizme albastre lui Mutsu, iar copilul şi-a păstrat încălţămintea ani de zile. Imediat, cei doi au devenit prieteni şi au păstrat legătura. Când Harry s-a întors în Lesotho în anul 2016 pentru realizarea un documentar, cei doi au fost foarte bucuroşi să se revadă.

Harry l-a îmbrăţişat pe prietenul său Mutsu şi au început să povestească. „Este minunat să-l vezi cât de fericit este. Arborele pe care l-am plantat împreună a supravieţuit şi a crescut. Gardul pe care l-am construit este încă acolo”, a declarat prinţul Harry la vremea respectivă.

Prinţul Harry şi Prinţul Seeiso de Lesotho au întemeiat o organizaţie de caritate numită Sentebale (Nu mă uita). Scopul organizaţiei este acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru mii de copii şi tineri care suferă de SIDA în ţara africană.

Acum în vârstă de 18 ani, Mutsu Potsane, unul dintre cei 10 reprezentanţi ai Organizaţiei Sentebale, a fost, de asemenea, invitat la nunta regală. El a fost chiar unul dintre primii oaspeţi care i-au felicitat pe miri.

„Mutsu este un pic jenat, dar se descurcă foarte bine. El tocmai a terminat şcoala”, a spus Johnny Hornby, unul dintre liderii Organizaţiei Sentebale.

În documentarul filmat în 2016, prinţul Harry a vorbit despre dragostea sa pentru Africa. „Am o iubire profundă pentru continentul african care, sper, că nu va dispărea niciodată… Sper că această iubire se va răsfrânge şi asupra copiilor mei”. Munca umanitară a lui Harry a fost lăudată de mai mulţi oameni de seamă, printre care şi de către faimosul cântăreţ Elton John.

„Dacă mama lui ar mai fi în viaţă, cu siguranţă ar fi implicată în proiecte umanitare, pentru că ea este cea care a pornit aceste lucruri. Iar Harry o face în felul său, în cel mai bun mod posibil.” Aceasta este o parte a Prinţului Harry, pe care nu o vedem foarte des în presă! El este un om cu o inimă mare şi generozitate enormă.

sursa

alte Articole interesante